1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Öztürkkan Nerkin Drapa Köprüsü’nü Gün Yüzüne Çıkardı
Öztürkkan Nerkin Drapa Köprüsü’nü Gün Yüzüne Çıkardı

Öztürkkan Nerkin Drapa Köprüsü’nü Gün Yüzüne Çıkardı

Araştırmacı Yazar, Fotoğraf Sanatçısı Yıldırım Öztürkkan Nerkin Drapa Köprüsü’nü Gün Yüzüne Çıkardı...

A+A-

Araştırmacı Yazar, Fotoğraf Sanatçısı Yıldırım Öztürkkan, tarihi İpekyolu’nda bulunan “Nerkin Drapa Köprüsü”nü gün yüzüne çıkardı.

Arpaçay Barajı’nın ana gövde arkasında kalan köprüyü, Yıldırım Öztürkkan görüntülemeyi başardı. Mevsimin kurak geçmesi nedeniyle 30 metre den fazla su çekilince köprü ortaya çıktı.

Yıldırım Öztürkkan, dünyada bir eşi dahi olmayan bu köprü gidiş ve dönüş olmak üzere alttan yaya yolu bulunmaktadır. Köprü üzeri Kaba taşlardan yapılmıştır. Yaya yolu genişliği 170 cm’dir. Duvar kalınlığı da 170’cm dir, şu an köprü korkulukları bulunmamaktadır, dedi.

Nerkin Drapa Köprüsü ile ilgili Öztürkkan şunları söyledi : “Nerkin Drapa Köprüsü’nün uzunluğu yıkılmadan önce 125 metre imiş. Şimdi Türk tarafında kalan kısım 50 metredir. Ermenistan tarafında izi dahi yoktur. Tek kemerli olan bu köprünün kemer çapı 34 metredir. Köprünün eni 8,50 metredir. Siyah kesme taştan yapılan bu köprüye (siyah kesme taştan yapıldığı için) “Kara Köprü” de denmektedir. Anı’daki köprünün hemen hemen ikizi olan bu köprü Arpaçay Barajı’nın gövde arkasında kaldığı için sular altında bulunmaktadır. 38 senedir su altında kalan köprü bu sene yağış olmaması sebebiyle 30 metre den fazla su çekilerek ortaya çıkmıştır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.