1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özel izin verilen vatandaşlar, otobüslerle Kars’tan ayrıldı
Özel izin verilen vatandaşlar, otobüslerle Kars’tan ayrıldı

Özel izin verilen vatandaşlar, otobüslerle Kars’tan ayrıldı

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Koronavirüs ile mücadele kapsamında otobüs seferleri için uygulanan yasağın ardından, Kars’tan ayrılmak isteyen vatandaşlar için 3 otobüs yola çıktı.

A+A-

Seyahat yasağının ardından Kars Valiliği koordinatörlüğünde kurulan Seyahat İzin Kurulu, otogarda çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli nedenlerle Kars’ta ayrılarak memleketlerine girmek isteyen vatandaşlara,  Seyahat İzin Kurulu tarafından izin verildi.

İzin verilen yolcular, İl Sağlık Kurulu görevlilerinin son kontrollerinin ardından yola çıktı. Kars’ta özel izinle ayrılan vatandaşlar İstanbul, Ankara ve İzmir ve Bursa’ya gideceği öğrenildi.

Öncelikli olarak kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma ve seyahat yasağı çerçevesinde gerçekleştirilen tedbirler ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da devam ediyor.

Bilindiği gibi Kars’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası yolculukların kısıtlanarak valilik iznine bağlanmasının ardından otogardaki firmalar tüm seferlerini önceki saat 17.00 itibari ile iptal etti. Kararın ardından iller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin ve kaymakamların koordinesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunmaya başladı. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini de içerecek şekilde şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi düzenleniyor. Kars otogarına gelen vatandaşlara polis ekipleri, Kars Belediyesi zabıta ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve Şoförler Odası görevlileri özverili bir şekilde uygulamayı hayata geçirmeye çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.