1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KORONADAN KORUNMAK KOLAY!
KORONADAN KORUNMAK KOLAY!

KORONADAN KORUNMAK KOLAY!

Fitoterapi ve Bio enerji Uzmanı Ali İmran Yeşilkaya, korona virüsten korunmanın yolları hakkında, geniş kapsamlı bilgiler içeren bir açıklama yaptı. 

A+A-

‘Dünya genelinde olan ve bugüne kadar binlerce insan hayatını kaybederken, dünya genelinde vaka sayısı, yedi yüz bine ulaştı.
Ülkemizde ise, 10 Mart tarihi itibarıyla görülen koronavirüs (KOVİD-19) salgınında, bugüne kadar 168 vatandaşımızı kaybettik. Peki bizler, koronavirüs salgınından korunabilmek için neler yapabilmeliyiz?
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, koronavirüsü yeni bir virüs değildir uzun süredir var olan bir virüstür diğer vürüsler gibi sadece covid 19 biraz değişikliğe uğramış vede bundan sonra uğramaya devam edebilir. Korunmanın ve tedavisinin mümkün olduğu bir virüstür, konunun uzmanları olan tüm uzmanların açıklamalarını dikkatlice dinlediğiniz zaman anlayacaksınız ki koronavirüs de, diğer gribal enfeksiyonlar ve virüsler gibi toplumda var olan bir virüstür. Bir çok hastalıktan ve virüsten korunmanın veya hastalık hastalığı atlatmanın yolu kişinin ‘bağışıklık sisteminin’ sağlıklı ve güçlü olmasıdır.
Eğer bağışıklık sistemi zayıf ise diğer grip ve enfeksiyonlarda olduğu gibi korona virüsünde de sıkıntı yaşayabilirsiniz ancak bağışıklık sistemini güçlü tutarsanız, korona virüsü size zarar verme ihtimali çok zayıf her yıl normal gribal enfeksiyonlara bağlı 300 binden fazla insan dünyada hayatını zaten kaybediyor.
Oysa yaklaşık dört beş  aydır var olan koronavirüsünden ise şimdiye kadar yaklaşık 40 bin insan hayatını kaybetmiştir, bu olayı bu kadar büyütüp, insanlara korku verip, terör estirmenin anlamı yoktur.
Sadece son 3-4 ayda Amerikan Sağlık kurumları tarafından açıklanan resmi raporlara göre Amerika'da 15 milyon kadar insan grip olmuş ve bunlardan 150 bine yakın insan hastanelik olmuş ve yaklaşık 8 bin küsur insan hayatını kaybetmiştir.
Dünya genelinde de ise yılda 350 bin ile 500 bin insan her yıl gribal enfeksiyonlardan hayatını kaybediyor. Ancak bu kişilerin büyük oranı daha önce sağlık sorunu olan yaşlılar veya vücut direnci çok zayıf olan kişilerden oluşmaktadır şimdiye kadar daha öncede domuz gribi –kuş gribi-sars ve mers gibi gibi defalarca korku algısı yapılarak insanların çeşitli yönlere bilinçli olarak yönlendirildiğini hepimiz gördük ve hepsi de unutuldu gitti.
Adeta yüz binlerce milyonlarca insana satılan ve yapılan aşılardan dolayı parasına para katan ilaç lobisinden başka kim fayda gördü?
Ayrıca bu süreçten sonra kurgulanmak istenen yeni dünya düzenine insanların nasıl adapte edilmeye çalışıldığı da ayrı bir konu. Ancak bizim konumuz şu anda bunlar değil.
Asıl konumuz bu virüsle, nasıl başa çıkabiliriz, virüsten korunmanın ve kurtulmanın yolları nelerdir?
Sonuca ulaşabilmemiz için öncelikle şu soruları sormak ve cevaplamak gerekir.
İlk olara korona virüsünden korunmanın yolu nelerdir? Öncelikle yetkililerin ve konunun uzmanlarının açıkladığı yakın temas temizlik ve hijyen kurallarına mutlaka dikkate etmeli ve özen göstermeliyiz.
İkinci sorumuz ‘Bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendiririz?’.
Hazır işlenmiş gıdalardan uzak durmalı ve doğal, sağlıklı gıdalar almalı ve mizacımızı öğrenip ona uygun beslenmeliyiz.
Yine bu süreçte bol miktarda sebze ağırlıklı pişmiş, haşlanmış yiyecekler, bakliyatlarla beslenmeliyiz.
Özellikle mor renkli tüm sebzeler, yani yeşil nane, tere, reyhan ve benzeri sebzeleri ile mevsimsel meyveleri soframızdan eksik etmemek oldukça faydalı olacaktır’.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİREN ÜRÜNLER
Bio Enerji ve Fitoterapi Uzmanı Ali İmran Yeşilkaya, şöyle devam etti:
‘Extraktlar gıda ve gıda takviyeleri kullanmak bu hastalıklardan korunmanın ve kurtulmanın en kolay yoludur. Bu maksatla isimlerini belirteceğim her türlü ürünün bilimsel yayınlara bağlı dayanağı olduğunu ve konunun uzmanı birçok bilim ve sağlık insanı tarafından ifade edildiğini özellikle belirtmek istiyorum :
Bu kapsamda, Oleuropein, (propolis, meyan kökü ve lavanta), kuşburnu Extraktları gibi ve polen bal gibi bir çok gıdalarla, bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz.
Sağlıklı ve zinde kalmamızda çok önemli etki ve katkıları vardır, isimlerini saydığımız gıdaların.
Konuyla ilgili olarak daha detaylı bilgi almak isteyenler.
www.koronadankorunmakkolay.com ’ web sayfamızdan ve 009-0555 491 83 50 numaralı danışma hattından bilgi alabilirler.
Şu hususu özellikle belirtmek isterim ki, ‘hastalıklar, kaderimiz değildir. Dolayısıyla, hastalıktan korunmak, hasta olup hastalıktan kurtulmaktan çok daha kolaydır. Bu nedenle koronavirüsten korunmak da kolaydır.
Temizlik ve hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edelim, sosyal mesafeyi koruyalım. Böylelikle hem kendimiz, ailemiz, sevdiklerimiz ve milletimizin hastalığına sebep olmayalım.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.