1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Örnek Yardım
Örnek Yardım

Örnek Yardım

Kars Kafkas Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Selim ilçesinde bir engelli vatandaşı tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.

A+A-

Öğrenci Konseyi’nin bir ay önce düzenlediği etkinlikte elde edilen gelirle satın alınan 2 adet akülü tekerlekli sandalyenin ikincisi de sahibine teslim edildi. Öğrencilerin, 2 yıl önce çatıdan düşmesi sonucu omurilik felci geçiren 3 çocuk babası 43 yaşındaki İlhan Atmaca’ya akülü arabayı teslim etmesi Atmaca ailesini sevince boğdu.

 

İlhan Atmaca, aracın alınmasında emeği geçen ve bugüne kadar kendisine yardım elini uzatan herkese teşekkür etti. Atmaca, 2 yıl öncesine kadar gurbet ellerde inşaat işçiliği yaparak ailesinin geçimini sağladığını söyleyerek, “2 yıl öncesine kadar oldukça hareketli ve çalışkan birisiydim. İnşaatlarda sıva işi yapardım. Gökdelenlere bile çıkar çalışırdım. Yüksek yerlerden bile atlıyordum. Ama 2 yıl önce başımdan geçen kaza beni bu hale soktu. 2-3 metrelik yükseklikten düştüğümde ilk etapta bir acı hissetmemiştim. Hatta ayağa kalkmaya bile çalıştım. Bir-iki denememden sonra düştüm ve bir daha da kalkamadım. Uzun süre yatalak kaldım. Elimi bile kıpırdatamıyordum. Bu süre içinde eşimin ve dostlarımın desteklerini çok gördüm. Özellikle de tedavimde doktorların emekleri çok büyük oldu. Şu anda belden yukarısını hareket ettirebiliyorum ama ayaklarımı hareket ettiremiyorum. Şu ana kadar sağlığımda büyük bir gelişme oldu. Git gide iyiye gidiyorum. Allah kimseye böyle kazalar göstermesin” dedi.

 

Kaza geçirdikten sonra çaresiz kaldığını ve komşuların, akrabalarının ve gönüllü yardımseverlerin destekleriyle bugünlere geldiğini ve bu süre içinde de çocukların okullarındaki başarılarının kendisini hayata bağladığını da vurgulayan Atmaca, “Çocuklarımla gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

Selim Şehit Yılmaz Bilgin İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi oğlu Ayhan’ın okul birincisi olduğunu da kaydeden Atmaca, diğer çocukları Orhan (14) ve Cansu’nun (10) da derslerinde son derece başarılı olmasının kendisini sevince boğduğunu ifade etti.

 

Teslimatta KAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Hakan Külköylüoğlu, Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, Dolunay Derneği gönüllüleri İsrafil Sebni, Yasin demirci ile Öğrenci Konseyi üyeleri Ahmet Öngel, Kerim Koyuncu, Aykut Uçungan, Neslihan Gözüböyük, Zafer Seziş ve Tamer Bayrak da hazır bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.