1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çaresizliğin gözyaşları
Çaresizliğin gözyaşları

Çaresizliğin gözyaşları

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karapınar köyünde aşırı yağmurdan evi ve ahırı zarar gören 4 çocuk annesi kadın, yumurtalarını satıp çocuklarının nafakasını çıkardığı 20 tavuğunun ölmesiyle çaresiz kaldı.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Sarıkamış ve Kağızman ilçelerine bağlı köylerde meydana gelen yağmur ve sel afetinde toprak damlı yüzlerce ahır ve ev yıkılmış ve birçok hayvan da telef olmuştu. Yağmur afetinden zarar köylerden birisi de Sarıkamış’a bağlı Karapınar köyü oldu. Karapınar köyünde de onlarca ev ve ahır büyük çapta zarar gördü ve vatandaşlar çaresiz kaldı.

 

Çaresizlik en çok da inşaatlarda çalışan eşi Bülent Karakurt’un bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle ev masraflarına fazla bir katkısının bulunmadığı 4 çocuk annesi Sarıgül Karakurt’u yakaladı. Evi, ahırı büyük çapta zarar gören, ev eşyaları, yiyecekleri sular altında kalan kadını çaresizliğe iten en büyük etken ise tavuklarının ölmesi oldu.

 

20 tavuğu ve birkaç hindisinin yumurtalarını satarak küçük yaşlardaki çocuklarının yiyecek ve giyecek masraflarını karşılayan kadın kümes hayvanlarının tamamının toprak altında kalıp ölmesiyle perişan oldu.

 

Bir yanda çocuklarının rızkını kazandığı tavukların ölmesi, bir yanda ev eşyalarının ve yiyeceklerinin yağmur, çamur altında kalması, diğer yanda da ev ve ahırının büyük çapta zarar görmesi kadını tamamen mağdur etti.

 

Gözyaşlarını tutamayan, çaresizliğini sık sık dile getiren, hasar tespit çalışmalarında evine gelen yetkililere adeta yalvaran kadın, ne yapacağını şaşırdığını en çok da bundan sonra yumurta satamayacağına üzüldüğünü söyledi.

 

Çocuklarından birisinin okula gittiğini diğerlerinin de daha küçük yaşta olduğunu belirten Sarıgül Karakurt, yetkililerden ve hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

 

Çocukların yalınayak çamurda gezinmeleri ise görenlerin yüreklerini dağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.