1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Optikler uyardı, sağlığınızdan olmayın
Optikler uyardı, sağlığınızdan olmayın

Optikler uyardı, sağlığınızdan olmayın

Kars’ta güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte güneş gözlüğü de sezonu açtı. Nisan ayına girilmesiyle birlikte güneş ışınlarından gözlerini korunmak isteyen Kars Halkı optikçilerin yolunu tuttu.

A+A-

Gül Adile DAKMAZ

Kars’ta güneşin yüz göstermesi ile artan güneş gözlüğü kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ege Optik sahte olarak piyasaya sürülen güneş gözlüklerine dikkat çekmek için önemli uyarılarda bulundu.

Ege Optik sahibi Hüseyin Cahit Özalhan, baharın kendini gösterdiği bu günlerde güneşin yaydığı UV ışınlarının göz sağlığı açısında olumsuz risk teşkil ettiğini belirterek UV ışınlarından korunmanın tek yolunun Polarize camlardan oluşan güneş gözlüğü takmak olduğunu belirtti. Vatandaşların bu hususa dikkat etmediği ve piyasaya sürülen sahte güneş gözlüklerini kullandıklarını söyledi. Bu gözlükleri işportacılar, butikler ve tuhafiyelerden temin ettiklerini açıkladı. Özalhan, kullanılan bu sahte güneş gözlüklerinin insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Baharın kendini gösterdiği şu günlerde güneş gözlüğü kullanımı da arttı. Fakat vatandaşlarımızın çoğu aksesuar amaçlı çoğu da ucuz sahte güneş gözlüğü kullanıyor. Biz bunun farkına varıyoruz. Ama göz sağlıklarını ciddi şekilde tehlikeye atıyorlar bunun farkında değiller. Hatta sahte güneş gözlükleri gözde sarı nokta hastalığına neden oluyor. Yaz ve kış aylarında gözlerimizi güneşin yaydığı UV ışınlarından korumak için kullanacağımız gözlüğün mutlaka Polarized camdan olması gerekiyor. Aksi halde kullanmadıklarında göz sağlıklarını tehlikeye atmış bulunuyorlar. Bu güneş gözlükleri kişinin gözüne büyük açıda zarar vererek ciddi göz hastalıklarına neden oluyor. Ayrıca vatandaşlarımızın kullandığı gözlüklerin mutlaka ama mutlaka Sağlık Bakanlığı onaylı optiklerden alınması gerekiyor. Burada vatandaşlardan uyarımız ucuz mal alayım derken göz sağlığınızdan olmayın ve alacağınız gözlüğün polarize olması hem de sağlık bakanlığından onaylı olmasına dikkat etsinler.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.