1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Önder Kahveci Kars’ta
Önder Kahveci Kars’ta

Önder Kahveci Kars’ta

Türk Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Kars’a geldi, hem uyardı hem de bürokrasi baskı kuruyor, dedi.

A+A-

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesinin Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’ndaki 4. olağan genel kurulun katılan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, son yıllarda sendikalar ve STK’lar üzerinde alabildiğine bir baskı, ötekileştirme politikalarını yaşanıldığına dikkat çekerek, “Oysa ki batı demokrasilerinde hiç kimse sendikasını tercih ederken herhangi bir baskıya tabi tutulmuyor.” dedi.

 

Kahveci, konuşmasına Kars Sağlık İl Müdürü’nün çeşitli sendika üyelerine, “Sen şu sendikaya, sen bu sendikaya üye ol” diye baskı yaptığını söyleyerek, “Biz arzu ediyoruz ki, sendikal mücadele içerisine kamu bürokrasisi girmesin, karışmasın bu işe. Adam kendi işini iyi yapmıyor. Ama her işe müdahale ediyor. Kars’ta da olduğu gibi Sağlık İl Müdürü işi gücü bırakmış sendikalar arasında “gir o sendikaya, git bu sendikaya üye ol” diye kapı kapı dolaşıyor. Senin işin bu değil. Senin işin merkezi hükümetin ve devletin vermiş olduğu görevleri yerine getirmektir. Vatandaşa sağlık hizmetinin en iyi şeklide verilmesinin sağlamaktır. Sendikalar arasında ayrım yapmak değildir. Onun için diyoruz ki bürokratlar akıllarını başlarına toplamalıdırlar. Bilmeliler ki bugünün yarını da vardır. Çünkü adaletsizliğin olduğu bir yerde hiçbir şeyden bahsedemezsiniz. Bu nedenle bu uyarıyı Kars’tan yapmak gereği duydum. Çünkü biz bu konularda daha önce defalarca ikaz ettik ve uyardık yöneticiler ile bunları paylaştık. Dün de Sayın Kars Valisi ile bunları paylaştık. Bu tür ayrımcılık ve baskılar Kars’ta son bulacak. Bu baskılara Türk Sağlık-Sen son verecek.” diye konuştu.

 

Kahveci, ayrıca Türk Sağlık Sendikalarının 4’üncü olağan genel kurullarını yaptıklarını ve ilk genel kurulunu da Kars’tan başlaştıklarını belirterek, “1992 yılında sendikal mücadeleye başladığımızda kamu görevlilerinin bir kısmı, bazı çevreler ve kamuoyu; memurlara sendikal hakların verilip verilmeyeceğini sordu. Türkiye’deki demokrasinin bunun için yeterli olmayacağını onun için bu çabaların, gayretlerin ve mücadelenin boşuna olduğunu ifade ediyorlardı. Ama bir avuç kamu görevlisi milletini, vatanını kamu çalışanlarının haklarını korunması noktasında başlatmış oldukları mücadele tam 18. yılını doldurmuştur. İlk başladığımızda sürgünlere ve kıyımlara uğradık. Onun için bu mücadelede emeği geçen arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum.” diye konuştu.

 

BÜROKRATLAR AKLINI BAŞINA TOPLAMALIDIRLAR

 

Sivil toplum örgütleri ve sendikaların; demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu kaydeden Kahveci, şöyle konuştu:

 

“Sivil toplum olmazsa, konuşamaz ise, derdini anlatamazsa o ülkede demokrasiden bahsedilemez. Ama son yıllarda sendikalar ve STK’lar üzerinde alabildiğine bir baskı, ötekileştirme politikalarını yaşıyoruz. Oysa ki, batı demokrasilerinde hiç kimse sendikasını tercih ederken herhangi bir baskıya tabi tutulmuyor. Bu anayasal bir haktır. Sendikalar arasında ayrım yapan ve sendikasını tercih etmekte olanları zorlayan, baskı yapan yöneticiler, siyasetçiler, Anayasal bir suç işliyorlar. Bu nedenle yargıya müracaat ettiğimizde de bir sonuç alamıyoruz. Biz arzu ediyoruz ki, sendikal mücadele içerisine kamu bürokrasisi girmesin, karışmasın bu işe. Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarından tutunda ücretlerinin iyileştirilmesi, mesleki ve sosyal problemlerin çözülmesi için çok önemli bir sendikadır. Ve bu sendika bu ülkenin birliği, beraberliği, bütünlü ve bekası için vardır. Sendikaları sadece ücret sendikacılığı anlamında değerlendirmek doğru değildir.”

 

TBMM genel kurulunda görüşülmeyi bekleyen hastaneler ile ilgili olarak Kamu Hastane Birlikleri diye bir kanun tasarısı olduğunu da hatırlatan Kahveci, şunları söyledi:

 

“İnşallah temenni ediyoruz ki Sayın Bakan bu sevdadan vazgeçer. Kamu Hastane Birliklerinin yönetimini yerel idarelere ve siyasilere bırakmaz. Çünkü siyasetçinin bu ülkenin ülke yönetiminde ülkeyi yönetirken nasıl taraf tuttuğunu ve birilerini ötekileştirdiğini hep birlikte görüyoruz. Onun için hastanelerin bir özerk yapıya kavuşturularak daha sonra özelleştirme sürecine açarak Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’na Türk Sağlık Sen olarak “hayır” diyor. Bu nedenle birçok eylem ve etkinlik yaptık. Onun için de diyoruz ki, Kamu hastaneleri devletin malıdır. Sağlık hizmeti insana doğuştan hak edilmiş bir haktır. Devlet bu işin içinde olmamalıdır. Kamu hastanelerinin asla kimseye verilmesine müsaade etmeyeceğiz. Nasıl ki basınımız görevi kamuoyunu doğru bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve biz sendikacılarda kanaat oluşturmaksa, bizimde görevimiz; vatandaşın ve kamu çalışanlarının görevi de bu tür toplantı ve etkinliklerle halkımıza bu mesajları vermektir. Biz ülkeyi yönetenlerden herkese eşit mesafede durmalarını istiyoruz. Bırakın STK’lar ve sendikalar kendi içerisinde rekabetlerini yaşasınlar. Biz sendikaların kendi aralarında bir sorunu olmaz. Ama şartlar eşit olmalıdır. Ama şartlar eşit değil bizlerin aleyhine olarak gelişiyor.”

 

SARIKAYA GÜVEN TAZELEDİ

 

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin konuşmasından sonra Türk Sağlık-Sen Kars Şubesinin 4. olağan genel kuruluna geçildi. Tek aday olarak kurula giren mevcut başkan Erhan Sarıkaya başkanlık görevine tekrar seçildi.

 

YÖNETİM KURULU

 

Başkan Erhan Sarıkaya, Şube Sekreteri Murat Şanlı, Mali İşler Sekreteri Ednan Kılıç, Teşkilatlandırma Sekreteri Erkan Yıldız, Eğitim ve Basın Sekreteri Dr. İsmail Aydın, Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Sabahattin Sarıçam, Sosyal İşler ve Dış ilişkiler Haydar Ali Karasu.

Üst Kurul Delegeliğinde ise Murat Şanlı ve Hasan Gökçe getirildi.

 

Kurula; Türk Kamu-Sen Genel Mali Sekreter Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Başkan yardımcısı Kürşat Atmaca, Kars Kamu-Sen Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı İbrahim Yıldız, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Erhan Sarıkaya ve sendika üyeleri katıldı.

 

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kars Valisi Ahmet Kara’yı ziyaret etti.

 

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesinin 4. olağan genel kurulu nedeniyle Kars’ta bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kars Valisi Ahmet Kara’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Kahveci, ziyarette şunları söyledi: “Sayın Valimizle kamu çalışanlarının sorunları ve sıkıntıları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kamuda çalışan memurlarımızın sıkıntıları ve beklentilerini sayın Valiye birebir anlatma şansı bulduk. Bizleri sıcak bir şekilde karşılayan Sayın Ahmet Kara’ya sendikam ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Kendileri kamu çalışanlarına karşı her zaman duyarlı olduğunu bundan sonrada olacağını söyledi. Bizde bundan ziyadesiyle memnun olduk. Sorunların karşılıklı görüş alış-verişleriyle aşılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Valinin bu konuda duyarlı olduğunu görmenin mutluluğu içerisindeyim. Bizlerde gerek genel merkez bağlamında gerekse şube olarak bundan böyle sayın valimizi sık sık ziyaret edeceğiz. Kendilerine bizlere göstermiş olduğu konuk severliğinden dolayı teşekkür ediyorum.”

 

Ziyarette; Türk Sağlık-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kürşat Atmaca, Türk Sağlık-Sen Kars Şube Başkanı Erhan Sarıkaya, Şube Sekreteri Murat Şanlı, Şube Sosyal İşler Sekreteri Dr. İsmail Aydın ve Türkiye Kamu-Sen Kars Eski İl Başkanı Hasan Gökçay da hazır bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.