1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Okullara Beyaz Bayrak dağıtıldı
Okullara Beyaz Bayrak dağıtıldı

Okullara Beyaz Bayrak dağıtıldı

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından başlatılan “Temiz Okul, Sağlıklı Okul, Beyaz Bayrak” projesi kapsamında kriterlere uyan 17 okula düzenlenen törenle bayrakları dağıtıldı.

A+A-

Kars Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen törene; Vali Vekili Murat Demirci, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Proje Sorumlusu Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Güven, Sağlık Müdür Yardımcısı Bekir Kavaz, ödül alan okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bululması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Proje Sorumlusu Cemalettin Güven, “Bu projeyle okulların temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede temizlik ve hijyen açısından belirli kriterlere sahip olup, okul sağlığının iyileştirilmesi konusunda gayret gösteren ilköğretim okulları “Beyaz Bayrak” ve sertifikayla ödüllendiriliyor.” dedi.

 

100 ÜZERİNDEN 90 ALANA BEYAZ BAYRAK

 

Güven, daha sonra şunları söyledi: “Okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapıldı. İki bakanlığın yetkililerince denetlenen okullarda, yapılan değerlendirme sonucunda 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika verildi. Bu belge 2 yıl süreyle geçerliliğini korurken, kontroller bu süre içinde devam edecek. Başvuru yapan okullar, Sağlık Bakanlığı Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü ile il milli eğitim müdürlüklerinden 2’şer yetkiliden oluşan ekip tarafından forma göre denetlenerek ödül almaya hak kazanıyorlar” diye konuştu.

 

Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş da okulları tebrik ederek, özellikle de ödül alanların içerisinde pansiyonlu okulların bulunmasına da sevindiğini belirtti.

 

Konuşmalardan sonra okul müdürleri ve öğrencileri sahneye çağrılarak ödülleri dağıtıldı.

 

BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANAN 17 OKUL

 

1-Fen Lisesi

2-Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi

3-Gazi Kars Anadolu Lisesi

4-Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi

5-Özel Çelik Başarı İlköğretim Okulu

6-Fevzi Paşa İlköğretim Okulu

7-Şaiko Yibo

8-GAMP İlköğretim Okulu

9-Kazım Karabekir İlköğretim Okulu

10-Başgedikler 60.Yıl İlköğretim Okulu

11-M.Cumhuriyet Köyü İlköğretim Okulu

12-Kağızman Halime Aslan İlköğretim Okulu

13-Kağızman Atatürk İlköğretim Okulu

14-Akyaka Atatürk Yatılı İlköğretim Okulu

15-Akyaka Merkez İlköğretim Okulu

16-Arpaçay 3 Kasım YİBO

17-Arpaçay Atçılar Köyü İlköğretim Okulu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.