1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Oktay Aktaş, Başkan Ercüment Daşdelen’in önerisine destek verdi
Oktay Aktaş, Başkan Ercüment Daşdelen’in önerisine destek verdi

Oktay Aktaş, Başkan Ercüment Daşdelen’in önerisine destek verdi

MHP Kars eski İl Başkanı Oktay Aktaş, “Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Ercüment Daşdelen’in  olumlu talebini destekliyorum” dedi.

A+A-

CEM DAŞDELEN

Geçtiğimiz günlerde Kars Valisi Türker Öksüz’e ithafen yazı yayımlayan Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’in GAMP konağı yanındaki park alanına Kafkas figürü heykel yapılması önerisine herkesimden destek geliyor.
MHP Kars eski İl Başkanı Oktay Aktaş’ta Başkan Daşdelen’e destek vererek bir açıklama yaptı.
Aktaş’ın açıklaması şöyle; “Bir ilde parklar ve bahçeler bir şehrin insanlarına bir çok gereksinimlerine cevap verebilmek amacıyla ayrılmış,o şehrin insanlarına oturma, dinlenme, insanların birbirleri ile sohbet etme; kendine özgü nitelikleri olan, özel bakım ve koruma altında bulunan doğal alanlardır. İlimizde daha önce Valiliğimizin  Kars şehir merkezindeki Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının yanına yaptırdığı park, ilimize ayrı bir güzellik kazandırmıştır. Öncelikle bu parkın yapımında emeği geçen herkese çok  teşekkür ederim. Ancak bu parkı daha da güzelleştirme adına güzel bir öneriye bende destek olmak isterim. Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Ercüment Daşdelen, ilimizi güzelleştirme adına son derece güzel ve bir o kadar da anlamlı bir öneride bulunmuştur. Sayın Daşdelen önerisinde Valiliğimizin daha önce Kars şehir merkezindeki Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının yanına yaptırdığı parka bir kaide üzerinde 1855 yılındaki Kars zaferini anlatan ve Kars’a verilen Gazilik madalyasının bir fon üzerinde anlatılacağı, tarihsel yazı ve resimlerin bulunacağı güzel bir kaide yaptırılması önerisinde bulunmuştur. Ayrıca bunlarla beraber  bu parka birde Kafkas oynayan bir kadın ve bir erkekten oluşan, üzerlerinde kafkas elbisesi olan 2 tane de heykel konması önerisinde bulunmaktadır. Bu öneriye şehrimizin tanıtımına son derece önemli bir katkıda bulunacağı için destekliyorum.  Kars'a gelecek olan her bir ziyaretçi, bu parktaki kaidelerdeki yazıları okuyarak Kars’ın  Gazilik madalyasının olduğunu ve aynı zamanda Ülkemizde gazilik ünvanı alan ilk şehir olduğunu öğrenmiş olacaklar. Diğer yandan Kars'ın tarihi ile özdeşleşmiş olan Kafkas oyunu da simgelenmiş olur. Tarihi  şan  ve şerefle dolu olan ilimizin tarihi simgelerinden biri olan Gazilik madalyasının ve Kars tarihiyle simgeleşen kafkas oyunu oynayan gençlerimizin heykelinin içinde olduğu bir park şehrimize gerçekten bambaşka bir güzellik katacaktır. Sayın Valimiz Türker Öksüz'ün bu öneriyi dikkate alacağına yürekten inanıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.