1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrencilerle Empati Kuruyor
Öğrencilerle Empati Kuruyor

Öğrencilerle Empati Kuruyor

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, "Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir" dedi.

A+A-

 

Kafkas Üniversitesi Empati Kulübü'nde konuşan Rektör Güven, gençlere önemli mesajlar verdi.

 

Rektör Güven, İnsan ilişkilerinde başarılı, iletişim becerisine sahip gençler yetiştirmenin anlamlı olduğuna hepimiz biliyoruz. Memnuniyetle belirtmeliyim ki bu gün Türkiye Gençliği bir çok sorun ve sıkıntısının olmasına rağmen Büyük Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyeti koruyup kollayabilecek, ülkemizi çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkartabilecek bilgi, birikim ve sorumluluğa sahiptir, diye konuştu.

 

Rektör Güven sözlerini şöyle sürdürdü :

 

Büyük önder; gençliğe Cumhuriyeti emanet ederken çok değerli ve çok büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bu gün burada bu sorumluluğun en güzel örneklerinden birine şahit olmaktayız. Ülkemizin dört bir yanından üniversitelerimize gelen öğrencilerimiz, düzenlemiş oldukları bu program ile toplumsal sorunlara sahip çıkma anlamında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

 

Kafkas Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencisiyle her türlü sorunları bilimsel, kültürel ve sosyal çalışmalarla çözme sorumluluğunu taşıma bilincindedir.  Bu sosyal sorumluluklardan birini engelliler oluşturmaktadır. Bu amaçla da Üniversitemiz Engelli Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi açılmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Teklifimiz Yüksek Öğretim Kurulu tarafından uygun görülmüş olup, hazırlanan yönetmelik resmi gazetede yayınlandıktan sonra bu merkezimizde faaliyete başlayacaktır. Bu merkez bölgedeki engelli olma risklerini, engelliye bakış açısını, engelli eğitimini, engelli psikolojisini, engelli sağlığını destekleyici unsurların bilimsel verilerle ortaya konmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda engellilerin normal yaşama dönük sorunlarını görünür hale getirilerek halkın engellilere karşı duyarlılığını da artırmış olacaktır.

 

Yine üniversitemizin Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Eğitim Fakültesi ve Dolunay Derneği işbirliği ile bölgemizde yaşayan engelli vatandaşların kayıtlı ve kayıt dışı envanterini çıkarılarak bölgenin engelli durumu ve nedenleri bilimsel ve sayısal değerlerle ortaya konması için bir araştırma projesi devam etmektedir. 

 

Bizim kültürümüzde Yunus Emre'nin dediği gibi "yaradılanı severim, yaradandan ötürü" anlayışı, hoş görüsü vardır.  Engellilerimize de hiç şüphesiz ki bu anlayışla yaklaşarak onların sorunlarını kendi sorunlarımız bilerek çözüm oluşturmalıyız. Güvenli ortamların hazırlanması ve engellilere bakış açısındaki bilinç düzeyinin yükseltilmesi engellilerin rahat, huzurlu ve özgüvenli bireyler olarak toplunda yerlerini almasını sağlayacaktır.   Sağlıklı ve kaliteli yaşam, hak ve özgürlüklerimizden biri olduğuna göre herkesin en doğal hakkıdır. Bu nedenle bugün burada sorumluluğun en güzelini gösteren Öğrenci konseyimizin yaptığı bu program bir engelli vatandaşımızın az da olsa yaşantısını kolaylaştıracaktır.  Öğrenci arkadaşlarımızı huzurlarınızda kutluyor yeni hayatlara yeni anlamlar kazandırma yolundaki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler