1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrencilerin Kızılay Ziyareti
Öğrencilerin Kızılay Ziyareti

Öğrencilerin Kızılay Ziyareti

Sarıkamış Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi Kızılay Kulübü öğrencileri, Kızılay Haftası nedeniyle Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş’ı ziyaret etti.

A+A-

Sarıkamış Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi Müdürü Kasım Çakır, Kızılay Kulübü Rehber öğretmeni Aysun Taştan Erdoğan ve 19 kişiden oluşan Kızılay Kulübü öğrencileri, Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş’ı ziyaret etti.

 

Öğrenciler, Şube Başkanı Mir Hasan Taş’a soru sorarak Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanlığı’nın çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

 

Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, Kızılay’ın yaptığı çalışmalarla ilgili olarak öğrencilere bilgiler verdi.

 

Taş, “Amacımız, her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmaktır. İnsan hayatını, sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmek için uğraşmaktır.” dedi.

 

Taş, ayrıca, “Kızılay’ın, halka yaptığı yardımlar, yine halkın bu kuruluşa yaptığı yardımlardan, bağışlardan oluşur. Durumu iyi olan her vatandaş, Kızılay’a yardım etmeli, bağışta bulunmalıdır. Hepimiz Kızılay’a yardım edelim. Kızılay’a yaptığımız yardım fakire, fukaraya, felakete uğrayanlara yapılmış sayılır. Biz de bir gün felakete uğrarsak, Kızılay bizim de yardımımıza koşar.” diye konuştu.

 

Kurban ibadetinin mali bir ibadet olduğunu, kesilen kurbanın etinin yoksullara götürülmesi gerektiğini de belirten Taş, “Kurbanda Kızılay Modeli” ile kurbanlıkların yerli üreticilerden alındığını, dişi olmaması şartı arandığını ve kesimlerin veteriner hekim, noter ve imam gözetiminde yapıldığını vurguladı.

 

Et ve Balık Kurumu’nun modern tesislerinde kesilen kurbanlıkların 24 saat bekletildikten sonra, kuşbaşı ve kıyma yapılmak üzere işlenmeye alındığını belirten Taş, daha sonra bağışçılara, modelin aşamalarını gösteren bir tanıtım CD’si ve kutulanan et konservelerinden gönderildiğini ifade etti. Taş, kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca et ve kıyma olarak ulaştırıldığını, böylece mutfaklarda zenginlik oluşturulduğuna da dikkat çekti.

 

KURBAN ETLERİ PAKİSTAN İLE KARDEŞ PAYI

Bu yıla özel olarak kurban bağışı kampanyasının, “Kurbanımız, Pakistan ile Kardeş Payı” sloganı ile yürütüleceğini de açıklayan Taş, Pakistan’da yüzyılın sel felaketinin yaşandığını hatırlatarak, “Bu yılki Kurban Bağışı Kampanyasında bağışlanan her kurbanın yarısı, kutularda Pakistan’daki selzedelere ulaştırılacak. Kurban bedeli yurtiçinde 410 TL yurtdışında 280 ABD Doları ve 210 Euro olarak belirlenmiştir.” dedi.

 

KURBANDA KIZILAY MODELİ

Kurbanda Kızılay Modeli’nde geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türk Kızılay’ına vekaleti verilen kurbanlar, veterinerler tarafından tek tek seçilecek, din görevlileri tarafından duaları yapılarak, sertifikalı kasaplar tarafından Et ve Balık Kurumu kombinalarında kesilecek. Tüm bu işlemler noterler huzurunda gerçekleştirilecek ve tasdik işlemleri tamamlanacak. Kesilen kurbanlar, Et ve Balık Kurumu tarafından et ve kıyma konservesi yapılacak, 800 gramlık kutulara konularak yıl içerisinde Türk Kızılay’ı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

 

Ayrıca Taş, Kızılay Haftası nedeniyle kendilerini ziyaret eden öğretmen ve öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerine teşekkür etti.

 

Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanlığı personelince öğretmen ve öğrencilere çeşitli ikramlar yapılarak, üzerinde Türk Kızılay’ı yazan Tişört, Şapka ve Rozet dağıtıldı.

 

Kendisinin de kurban bağışını Türk Kızılay’ına yaptığını belirten Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi Müdürü Kasım Çakır, “Kızılay, dünya genelinde yürüttüğü başarılı çalışmalarla da gurur kaynağımızdır.” dedi.

 

Çakır, Türk milletinin genlerinde var olan sevgi, hoşgörü, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma duygularının kurumsallaşmış bir ifadesi olan Türk Kızılay’ının halktan aldığı güçle tüm insanlığa elini uzattığını ifade etti.

 

Çakır, “Ulusal yardım çalışmalarının yanı sıra uluslararası alanda da hizmet sunan Kızılay, dünya genelinde yürüttüğü başarılı çalışmalarla da gurur kaynağımızdır. Şartlar ne olursa olsun, dil, din, ırk ayrımı yapmadan insanlığın yardımına koşan Türk Kızılay’ı, acıları dindirmeyi, sıkıntıları ortadan kaldırmayı, var olanı sevgiyle paylaşmayı ilke edinen gönüllü hizmet ordumuzdur. Böylesine önem arz eden gönüllü kuruluşumuz Kızılay’ın hizmetlerinin devamı vatandaşlarımızın destek ve yardımlarıyla mümkündür. Bu vesileyle vatandaşlarımıza kan bağışı ve diğer yardımlar hususunda Kızılay'a desteklerini devam ettirmeleri çağrısında bulunuyor, Kızılay Haftasını kutluyor, insanlığa hizmet aşkıyla hareket eden Kızılay gönüllülerini saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

 

Ziyaretin sonunda Mir Hasan Taş, öğretmen ve öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.