1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Halk edebiyatımız araştırılıyor
Halk edebiyatımız araştırılıyor

Halk edebiyatımız araştırılıyor

Kafkas Üniversitesi (KAÜ), öğretim görevlileri halk edebiyatı ve ozanlık gelenekleri üzerine Kağızman’da araştırma yaptılar.

A+A-

KAÜ’den Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gökşen ile Araştırma Görevlisi Onur Er, Yaşar Nurhani, Mustafa Ziyani, Samihi, Sıdık Miskini’nin ozanlığa başlamaları, bade içmeleri, şiir yazmaları, saz çalmaları, hikaye dizmeleri gibi konularda araştırma Kağızmanlı ozanlarla sohbet ederek bilgiler aldılar.

 

KAÜ Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Cengiz Gökşen, Kağızman’ın bir ozanlar, aşıklar yatağı olduğunu ve bunun için ilçeye gelerek araştırmalar yaptıklarını söyledi.

 

Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gökşen, “Kağızman’ın bağrından Hıfzı gibi, Sezai gibi, Cemal Hoca gibi bir çok ozan yetişmiştir. Tanınmış ve derlenmiş olanların dışında da tanınmamış ve duyulmamış ozanlarımızın eserlerini de derleyerek edebiyatımıza kazandırmaya çalışıyoruz. Gerçekten de Kağızman bir başka güzellikte. İşte bu güzellikler buranın insanının duygulanmasını sağlıyor. Onlar da çağlayarak akıp güzel eserler üretiyorlar. Biz de bu eserleri edebiyatımıza kazandırarak yarın ki kuşaklara aktaracağız” dedi.

 

KAÜ Öğretim üyeleri Kağızmanlı hak ozanlarıyla ozanlık üzerine yaptıkları sohbette sürekli not alarak ozanların açıklamalarını kaydettiler.

 

KAÜ öğretim üyeleri yaptıkları araştırmaları bir araya getirerek halk ozanlığının dünü ve bugününü karşılaştırarak, ozanlık geleneğinin devam etmesine katkıda bulunmayı amaçlıyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.