1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrenciler eylem yaptı
Öğrenciler eylem yaptı

Öğrenciler eylem yaptı

Kars’ın İstasyon Mahallesi’nde bin 500 öğrencisi bulunan Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) İlkokulu 2 yıl önce depreme dayanıksız gerekçesiyle kapatıldı.

A+A-

Öğrencileri Ziya Gökalp İlkokulu ve diğer okullara aktarılan GAMP okulunun bu yıl yıkılıp yerine yenisinin yapılması planlanıyordu. GAMP okulunun projesi, karşısındaki 30 Ekim Anaokulu’nun tarihi dokusuna olgun olmadığı gerekçesiyle Kars Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından iptal edildi ve yeni proje yapılması istendi. Projenin 30 Ekim Anaokulu’nun dış cephesine uygun olarak yeniden yapılması istenince bu yıla yetiştirilemedi.

Bunun üzerine 2 yıldır okullarını bekleyen öğrenciler ise aileleriyle birlikte soluğu GAMP okulu bahçesinde alarak döviz ve sloganlarla eylem yaptılar. Okullarını geri isteyen ve artık başka okullarda eğitim görmek istemediklerini belirten öğrenciler, “Okulumuzu geri istiyoruz”, “Kendi okulumu istiyorum”, “Başka okul istemiyoruz”, “Daha iyi bir eğitim için okulumu istiyoruz” sloganlarıyla seslerini duyurmaya çalıştılar.

Servis, ulaşım ve ağır geçen kış şartlarında büyük güçlükler çektiklerini vurgulayan veliler, çocuklarının diğer okullarda misafir olduğunu ve kalabalık sınıflarda öğrenim gördüklerini belirttiler.

Veli Bünyamin Çiçekli, İstasyon Mahallesi’nin Kars’ın en büyük mahallesi olduğunu ve GAMP okulunun bin 500 öğrencisinin bulunduğunu söyledi. Çiçekli, “2 yıldır okulumuz eğitim-öğretime kapalıdır. Buradan yetkililere sesleniyorum. Başta sayın Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz, lütfen bu soruna el atınız. Aileler perişan ve servis parası yok. Ziya Gökalp’ta eğitim görüyorlar. Buradan elinizi vicdanınıza koyun. Buradaki fakir-fukara çocuklarını ziyan etmeyin. Sorun hepimizin sorunudur, sorunu yerinde tespit edin. Sizin kurumsal kimliğiniz devletin de imkanları vardır. Şu okulu biran önce yapın ve eğitim-öğretime açın. Bugün burada sesimizi duyuramazsak Valiliğe yürüyeceğiz, gerekirse ulusal basın, olmadı Milli Eğitim Bakanına kadar gideceğiz. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz. Okul depreme dayanıksız olduğu için kapatıldı. Gelen heyet bunu tespit etti. Bunda özellikle inşaat bölümünün büyük noksanlık ve kusurları vardır. Burası eğitim-öğretim yuvasıdır burası bizim okulumuzdur. Burası bizimdir ne zaman yıkılacağı konusunda bilgimiz yok. Her tarafta 6-7 katlı binalar var ama bizim okul yıkılmaz üzere.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.