1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nüfusumuzu Kaybediyoruz...
Nüfusumuzu Kaybediyoruz...

Nüfusumuzu Kaybediyoruz...

Kars'ın merkez nüfusu bir yılda 77 binden 73 bine düştü. Eski ilçemiz Iğdır’da ise nüfus artarak 78 bin’e ulaştı. Böylece Iğdır’ın nüfusu Kars’ı geçmiş oldu. Az bir farkla Kars, üç milletvekili çıkarma şansını kaybetmedi.

A+A-

TÜİK verileri ve Kars’ta yerel olarak yayın yapan Serhat Tv’nin haberine göre; 2009’da 77 bin olan Kars’ın nüfusu; 2010 yılında yapılan son sayımla 73bine geriledi.2009 yılında erkek nüfusu 41 bin 345 olurken,2010 yılı kadın nüfusu ise 35 bin 782 olarak belirlendi. Böylelikle 2010 yılıyla bu rakamları karşılaştırdığımız da göçün çok fazla olduğu rakamlarla belli oluyor.2010 yılında alınan son bilgiler Kars kent merkezindeki nüfus oranının 77 binden, 73 bin 826’ya gerilediği görülüyor.

Bir yılda ortalama 4 bin azalan nüfus, demek oluyor ki içinde bulunduğumuz 2011 yılında da en az 5 bin kişi daha göç verecek. Kars’ta yaşayan esnaf göçün nedenlerini ekonomik, sosyal etkenlere bağlıyor. Şimdilik teğet geçtik. Eriyen nüfus karşısında milletvekili sayısı az daha ikiye düşüyordu.

Her geçen yıl kan kaybeden ekonomik ve sosyal anlamda adeta eriyen Kars’tan Batıya göç süratle devam etmekte. Yaşanan bu düşüş nedense Kars şehir merkezi girişlerine konulan tabelalarına yansımamış.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.