1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güven'den Cevap
Güvenden Cevap

Güven'den Cevap

Prof. Dr. Abamüslüm Güven’den “Rektör Yalnız Kaldı” Haberi’ne Cevap...

A+A-

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Abamüslüm Güven, “Rektör Yalnız Kaldı” başlıklı haberimize Kars 3. Noteri Av. Can Aydın aracılığıyla “İhtarname” ile cevap verdi.

 

“Üniversitenin kurulduğu günden bu yana gelen sorunları ve benim yaptığım işler ortadadır” diyen Rektör Güven, zaman zaman Hüryurt Gazetesi’nde yaptığımız işler haber yapılmıştır. Benim görev yaptığım dönemde hiçbir sorun olmadığı gibi var olan sorunlar büyük bir hızla çözülmüştür. Hiç bir sorun yumak haline gelmemiştir. Yıllarca bekleyen Tıp Fakültesi birkaç gün sonra hizmete girme aşamasına getirilmiştir, diye konuştu.

 

Basın Kanunu’nun 14. Maddesi’ne göre Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven tarafından gazetemize gönderilen cevap ve düzeltme metni   şöyle :

 

21.09.2010 tarihinde internet gazetenizde yayınlanan "Rektör Yalnız Kaldı" başlığıyla verilen haberde yer alan yazı, açıkça “şeref ve haysiyetimi rencide edici” , “veri-len haberin yalan haber niteliğinde olması”,“Kişilik haklarıma saldırı niteliği” taşıması nedeniyle, cevap ve düzeltme hakkımı kullanıyorum.

 

İnternet gazeteniz aracılığıyla 20.09.2010 tarihinde üniversitemizin açılışı nedeniyle yapmış olduğum konuşma haber yapılmıştır.

 

Yaptığınız haber   basın   ahlakıyla   bağdaşmamakla   birlikte içerisinde kişisel haklarımı rencide eden, yalan haber niteliği taşıyan ve açıkça beni hedef alan bir içerikle sunulmuştur. Öncelikle ekte sunduğum konuşma metnine göre sizin yayınladığınız haber yalan niteliği taşımaktadır. Varsa bu konuşma ile ilgili ses kaydının tarafıma iletilmesini istiyorum.

 

Yaptığım konuşmada ; ne hükümet, ne ödeneksizlik ve ne de suçlama vardır, ancak yaptığınız haberde açıkladığım somut olaylar bir yakınma gibi yayınlanmıştır. Basının temel görevi, insanlara çevrelerinde gelişen olayları en kısa zamanda ve doğru, bir şekilde iletmektir. Konuşmamın editoryal süreç içinde değişikliğe uğradığı kesindir, ancak bunun hangi amaçla yapıldığını anlamış değilim.

 

Verdiğiniz haberde, “10. Cumhurbaşkanı tarafından 4.sırada yer almasına rağmen atanan” denmesinin yaptığım konuşmayla, habercilik anlayışıyla ve haber niteliğiyle ne ilgisinin olduğunu anlayamadım. Bu olsa olsa hakaret etmek ve ne anlama geldiğini bilmediğim başka amaçlarla yazılabilir.

 

“Eşi ile birlikte adeta yalnız kaldı” cümlesinin bir açılışı anlatan haberle nasıl bir İlgisinin olduğunu da anlayamadım. Yapılan tören konukların ve davetlilerin katıldığı bir açılış törenidir. Burada sanki salonda yalnız eşim ve ben varmışım gibi bir tablonun çizilmesini de anlayamadım. Bu olsa olsa kasıtlı olarak rencide amacı ile yazılan bir yazı olabilir.

 

Haber niteliği taşımayan ve ailemle beni de rencide eden bu haberinizi şiddetle reddediyorum.

 

cvp1.jpg

cvp-2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.