1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile Kafkas Üniversitesi arasında online sözleşme imzalandı
Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile Kafkas Üniversitesi arasında online sözleşme imzalandı

Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile Kafkas Üniversitesi arasında online sözleşme imzalandı

Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile Kars Kafkas Üniversitesi arasında online sözleşme imzalandı.

A+A-

Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile Kars Kafkas Üniversitesi arasında çevrimiçi toplantı yapıldı.

Etkinlikte Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Elbrus Isayev, herkesi selamlayarak ülkelerimiz arasındaki kardeşlik ilişkilerine dokunarak, iki kardeş ve ülke arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda yüksek seviyede olduğuna dikkat çekti.

Rektör, tarihi adaletin yerini bulmasında Türkiye'nin Azerbaycan' a verdiği manevi ve siyasi desteğe özellikle dikkat çekti. Üniversiteler arası ilişkilere değinen Elbrus Isayev, Türk üniversiteleri ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasında karşılıklı ve yararlı işbirlikleri doğrultusunda yeni projelerin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu, düşmana karşı kazandığımız zaferi tüm Türk dünyasının birliği ve zaferi olarak niteleyerek bu vesileyle herkesin bayramını tebrik etti.

Atatürk'ün ′′ Azerbaycan'ın sevinci, kederi bizim sevincimizdir, kederi bizimdir ′′ sözlerinin ve Azerbaycan'ın büyük lideri Haydar Aliyev'in ′′ Biz bir milletiz, iki devlet fikri dostluğumuzun ve kardeşliğimizin anlamıdır ′′ ifadelerine yer verildi. Proje önerileri daha sonra görüşüldü.

Toplantıda, bilim ve eğitimin her alanında ortak projelerin hayata geçirilmesi, konferanslar, sempozyumlar düzenlenmesi, ortak bilimsel araştırma ve yayınlanma, bilimsel toplantılar düzenlenmesi, öğrenci-öğretmen değişimi yürütülmesi, çeşitli sporlarda sporlar arası yarışmalar yapılması konuları ele alındı.

Bilimsel yarışma, öğrenci, öğretmen değişimi, kültür ve spor alanlarında ortak faaliyetler, öğrenci burs programları, bilimsel işbirliği ile master ve doktora programları, bilimsel araştırmalarda ortak araştırma, araştırmalar faaliyetlerin temel yönü olarak belirlendi.

Sonunda her iki üniversite arasında da çevrimiçi karşılıklı sözleşme imzalandı.

online-sozlesme-imzalandi-(1).jpgonline-sozlesme-imzalandi-(2).jpgonline-sozlesme-imzalandi-(3).jpgonline-sozlesme-imzalandi-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.