1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müzebüs’ün ilk durağı Kars 
Müzebüs’ün ilk durağı Kars 

Müzebüs’ün ilk durağı Kars 

​​​​​​​Rahmi M. Koç Müzesi’nin Gezici Müze Projesi “Müzebüs” turuna başladı:

A+A-

Sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek vermeye devam ediyor. Müze koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’yi il il gezerek öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlıyor. 29 ilde 142 okulu ziyaret edecek Müzebüs’ün ilk durağı Kars olacak.

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak için 2003 yılından beri il il dolaşan Rahmi M. Koç Müzesi’nin gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs ilk olarak Kars’ta öğrencilerle buluşacak.

Müzebüs’ün Kars turu, 10 Eylül tarihinde Selim ilçesindeki Şehit Murat Karataş Ortaokulu ile başlayacak. Müzebüs, 11 Eylül tarihinde Sarıkamış’taki Şehit Taner Baran Yatılı Bölge Ortaokulu’nu, 12 Eylül tarihinde Akyaka ilçesindeki Esenyayla Şehit Bahçeli Erdağı Ortaokulu’nu ziyaret edecek.  Müzebüs, son olarak 13 Eylül tarihinde Digor ilçesindeki Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu’na konuk olacak.

MÜZE GÖRMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Diğer müzelerden farklı olarak tek bir yöne ve döneme ait olmadan gelenekselle çağdaşı aynı zeminde buluştura Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların sosyal ve kültürel gelişimi için 2003 yılında başlattığı gezici müze projesi “Müzebüs” yola çıktığı günden bu yana  2.277 okulun 496.556 ulaştı.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

MÜZEBÜS HAKKINDA:

Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilen okullarda, öğrencilerle müze objelerini buluşturuyor. Müzebüs’te iki eğitmenin rehberliğinde 70 müze objesi hakkında öğrencilere bilgiler veriliyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.