1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mutluluk Çubuğu Nedir, Ameliyatı Nasıl Olur?
Mutluluk Çubuğu Nedir, Ameliyatı Nasıl Olur?

Mutluluk Çubuğu Nedir, Ameliyatı Nasıl Olur?

Mutluluk çubuğu ya da bir diğer adıyla penil protez, penis içerisine yerleştirilen bir materyal yardımıyla erkeklerde gözlemlenen sertleşme sorununun etkilerini önemli ölçüde gideren tedavi yöntemidir.

A+A-

Mutluluk Çubuğu Nedir, Ameliyatı Nasıl Olur?

Mutluluk çubuğu ya da bir diğer adıyla penil protez, penis içerisine yerleştirilen bir materyal yardımıyla erkeklerde gözlemlenen sertleşme sorununun etkilerini önemli ölçüde gideren tedavi yöntemidir. Sertleşme sorunu, cinsel birliktelik esnasında ya da hemen öncesinde penisin uygun sertliğe erişememesi halidir. Günümüzde erektil disfonksiyon sorununa karşı geliştirilmiş oldukça etkili başkaca tedavi yöntemleri de mevcuttur. Fakat bu tedavi yöntemlerinin büyük bir bölümü sertleşme sorunu yaşayan hastaların tamamı için uygun olmayabilir. Aynı zamanda bu tedavi yöntemleri her hasta için etkili bir çözüm olmayabilir. Mutluluk çubuğu ise hemen her hasta için uygun olabilen bir tedavi yöntemidir. Fakat mutluluk çubuğu yaklaşık olarak %35 oranında başarısızlıkla sonuçlanır.

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Mutluluk çubuğu veya penil protez, peniste bulunan korpus kovernozumun içerisine cerrahi müdahale ile özel olarak geliştirilmiş materyallerin yerleştirilmesidir. Penil protezler temel olarak şişirilebilir ve bükülebilir olmak üzere iki farklı tiptedir. Bununla birlikte şişirilebilir protezler 2 veya 3 parçalı şeklinde kendi içerisinde ikiye ayrılır. Bu mutluluk çubuğu tipleri içerisinde en fazla doğala yakın sonuç vadeden protezler üç parçalı şişirilebilir protezlerdir. Kullanım bakımından da oldukça basit olan bu protezlerin birkaç kez şişirilmesi ile penisin cinsel birlikteliğe uygun hale gelmesi mümkündür.

Mutluluk Çubuğu Kimlere Uygulanır?

Mutluluk çubuğu, erektil disfonksiyon problemi olan erkekler için geliştirilmiş bir tedavi yöntemidir. Bununla birlikte cerrahi müdahalenin dışında; vakum, enjeksiyon ya da ilaçlı tedavi gibi yöntemlerin sonuç vermediği durumlarda kullanılır. Fakat günümüzde mutluluk çubuğu ameliyatı, erektil disfonksiyon sorunlarında birinci basamak tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Nasıl Olur?

Mutluluk çubuğu ameliyatı, birden fazla kesi bölgesi arasından uzman cerrahın uygun gördüğü noktadan minimal kesiler açılarak yapılan bir işlemdir. Ameliyattaki temel amaç korpus kovernozum olarak adlandırılan penis bölgesine ulaşarak, burada sertleşmeyi tetikleyen mekanizmayı sağlıklı şekilde çalıştırmayı sağlamaktır. Mutluluk çubuğu ameliyatında, uygulama öncesinde detaylı tetkikler yapılır. Bu tetkiklerde sertleşmeyi sağlayan çubukların, yani korpus kovernozumların boyutları belirlenir ve cerrahi işlem söz konusu tetkiklerin sonuçlarına göre planlanır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.