1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müteahhitler Birliği Kuruldu
Müteahhitler Birliği Kuruldu

Müteahhitler Birliği Kuruldu

Müteahhitlik sektörünün deneyimli isimlerinden Onurcan Hilmi Ulusoy ve sektörün emektarlarından, teknik bilgilere sahip müteahhitlerin bir araya gelmesiyle Kars Müteahhitler Birliği kuruldu.

A+A-

Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Ulusoy, “Türkiye ‘de müteahhitlik hizmetleri ve birliklerinin oluşması çok eskilere dayanır. Birliğin; 1952 yılına kadar uzanan köklü tarihi vardır. Bu tarihte 2886 ihale yasası adı altında uzun yıllar yürürlükte kaldı ancak bu yasa iyi olmasına rağmen 21 yılda yerine oturdu. Daha sonra bu yasa Avrupa Birliği uyum yasası çerçevesinde 2003 yılında yerini 4734 sayılı yasaya bıraktı. Fakat; bu yeni yasa oluştuğu 7 yıl içerisinde defalarca mevzuat değişikliğine uğradı ve bir türlü netleşemedi. Uygulayıcıların bile mevzuat değişikliğine yetişmekte zorlandıklarını düşünüyorum. Kimbilir bu yasa kaç yılda oturacaktır. Bu yasa oturup oluşuncaya kadar müteahhitlerin zarar göreceğini düşünüyorum.” dedi.

 

Müteahhitliğin, ülkemize hizmet etmekte olan en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu da belirten Ulusoy, müteahhitlerin bir araya gelmesiyle kurulan birliğin ne kadar önemli olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy sözlerine böyle devam etti:

 

“Müteahhitlik hizmeti insana ve insanlığa hizmet eden yaşam garantisinin güvencesi olan kuruluştur. Zor ve zahmetli olan bu meslekteki insanların haklarını korumak, mağduriyetlerini önlemek, ulusal ve uluslararası pazarda üyelerinin rekabet gücünü artırmak, inşaat sektöründe ekonomik yönden verimli, topluma karşı sorumludur. Doğal, tarihi ve kültürel, çevreye saygılı bir gelişmenin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak, inşaat sektörüyle ilgili hukuki, ekonomik ve teknik konularda kamu kuruluşlarına danışmanlık hizmeti vermek, çeşitli resmi ve özel kuruluşlarla stratejik işbirlikleri yapmaktır. Üyelerin haklarını ve çıkarlarını korumak, üyeler arasında işbirliğini ve dayanışmayı geliştirmek, aşırı rekabetten ve aşırı düşük teklif vermelerinden kaçınmalarını, zarara uğramamalarını sağlamaktır. Meslek standartlarını ve iş etiğini geliştirmek, sektörle ilgili konularda kamuoyunun bilinç ve bilgi düzeyini yükseltmek, inşaat ve taahhüt sektörünün çağın gerektirdiği ekonomik ve teknolojik düzeye erişmesi için birliğin ekonomik gücünü artıracak çalışmalar yapmaktır. Meslek disiplin ve ahlakını yaygınlaştıracak çalışmalar yapmak, inşaat sektöründe ekonomik yönden topluma karşı sorumlu, çevreye saygılı, gelişmeyi sağlamak, ortak amaçlar doğrultusunda resmi ve özel kuruluşlarla işbirlikleri kurmaktır.”

 

İnşaat sektörünün vergide ve SSK’da en büyük önemi arz eden bir oluşum olduğunu da vurgulayan Ulusoy, “Artık vatandaşların müteahhitlerle bir sorunu olduğunda başvuracakları bir yerlerinin olduklarını bilmeliler. Bu kuruluş sadece müteahhitlerin yanında değil, hem müteahhitlerin hem de arsa sahibi olanların yanındadır. Kooperatif, yap-sat denilenlerinde yanındadır. Birliğimiz; bütün odalarla dirsek teması halinde çalışmalarını sürdürecektir. Ayrıca şehrimizde çok sayıda tarihe eserler vardır. Bunlarla da ilgili restorasyon konusunda çalışma yapan kurum ve kuruluşlara bilgi ve restorasyon konusunda uzmanlık hizmeti yapacağız. Bilgisi olan sertifika sahibi üyelerimiz vasıtasıyla yardımcı olmaya hazır bir birliğimiz var. Böyle bir oluşuma ihtiyaç duyulmasından Müteahhitler Birliği kuruluşunu tamamlayarak faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum