1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müsteşarla Vekiller aşıklığa soyundu
Müsteşarla Vekiller aşıklığa soyundu

Müsteşarla Vekiller aşıklığa soyundu

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Sivaslı Habip Soluk, iftar sonrası aşıkları dinlemek için gittiği Kars Belediyesi Namık Kemal Kültür Evi’nde Aşık Veysel’den dörtlükler okudu.

A+A-

Bakanlığının Kars’taki yatırımlarını erinde denetlemek ve incelemelerde bulunmak için Kars’a gelen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Sivaslı Habip Soluk, iftar sonrası aşıkları dinlemek için gittiği Kars Belediyesi Namık Kemal Kültür Evi’nde Aşık Veysel’den dörtlükler okudu. Bundan esinlenen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, kendi yazdığı “hoş geldiniz” şiirini Müstear Habip Soluk ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’a hediye etti. Arslan ayrıca, Müsteşar Soluk’a çok sevdiği “Yemen’e de benim ağam Yemen’e” türküsünü Kubilay Dökmetaş’ın TRT ekranlarındaki görüntüsüyle cep telefonundan dinletti.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’la birlikte bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kars’a geldi. Müsteşar Soluk ve Karayolları Genel Müdürü Turhan’ın gezi ve incelemelerine AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu. Karayolları 18. Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, AK Parti İl Yönetimi ve partililer eşlik etti.

Geceyi Kars’ta geçiren Müsteşarı Habip Soluk ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, beraberindekilerle birlikte iftar sonrası Kars Belediyesi Namık Kemal Kültür Evi’ni ziyaret ederek Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği üyesi halk ozanlarının “İftardan Sahura Aşık Programı”na katıldılar. Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği Başkanı Mahmut Karataş ve derneğe üye aşıkların değişleri, atışmaları, hikayeleri, şiirleri ve fıkralarıyla gece geç saatlere kadar süren programda derneğin çırakları bayan aşıklarda türkü söyleyip şiir okudular.

Demli çaylar eliğindeki programın sonunda da Sivaslı Aşık Vesyel’den değişlere yer verildi. Bunun üzerine Sivaslı Müsteşar Habip Soluk da Aşık Veysel’den dörtlükler okudu. Ardından da AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, konuklara kendi yazdığı, “Ebu-l Hasan Harakani maneviyatıyla şereflenen topraklara, Sefil Baykuş diyen Aşık Hıfzı mekanlarına, Aşık Şenlik diyarına, Çobanoğlu üstadından el alan üstatların mekanına, fırtınalı Karadeniz’den, Aşıklar diyarı Sivas’tan hoş geldiniz” adlı şiirini okudu.

“YAPABİLDİĞİMİZ GÖREVİMİZ, YAPAMADIĞIMIZ BECERİKSİZLİĞİMİZ DİYE ADLEDİYORUZ”

Müsteşar Habip Soluk da, “Bizim Kars’a yaptıklarımız veya yapmaya çalıştıklarımız Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin plan ve programında yer alan, siyasilerimizin oluşturduğu hükümetin bize verdiği bir görevdir. Dolayısıyla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Yapabildiğimiz görevimiz, yapamadığımız beceriksizliğimiz diye adlediyoruz.” diye konuştu.

Soluk ayrıca, “Madem Veysel’den açtınız. Aşıkların istisnasız geleneği birlik ve beraberliktir. Dilinde, sazında, penasında başka bir şey yoktur. Dolayısıyla bunu da en güzel Veysel dile getirmiştir.” Dedi ve Veysel’in birlik ve beraberliğe en güzel örnek olan şu şiirini okudu: Kürdü, Türk’ü ne Çerkezi. Hepsi Adem’in oğlu, kızı. Beraberce şehit, gazi. Yanlış var mı ben neresi./ Kur’an bak, İncil’e bak. Dört kitabın dördü de hak. Hakir görüp ırk ayırmak. Hakikatte yüz karası.

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın “Aşıklar Evi’ne gelen aşık oluyor” esprisi programa renk kattı.

Aşıklık geleneğiyle ilgili görülerini dile getiren Müsteşar Habip Soluk, Ressam Mehmet Tekel’in bina içerisindeki resim sergisini de gezdi ve topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programın sonunda salondan arılan Müsteşarı Habip Soluk’a AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan bir sürpriz yaptı. Arslan, Müsteşar Soluk’a çok sevdiği “Yemen’e de benim ağam Yemen’e” türküsünü Kubilay Dökmetaş’ın TRT ekranlarındaki görüntüsüyle cep telefonundan dinletti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.