1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 3 Maaş Alan Kadın Mağdur Olur mu ?
3 Maaş Alan Kadın Mağdur Olur mu ?

3 Maaş Alan Kadın Mağdur Olur mu ?

"Devletten 3 Maaş Alan Kadın Mağdursa, Almayanlara Ne Demeli"

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan 'Engelli kızıyla yaşam savaşı veriyor' haberlerine açıklık getirerek, yazılanların aksine devletin her türlü desteği verdiğini söyledi.

Vali Kara, bizzat kendisinin yakın tarihte gıda paketi ile ziyaret ettiği bu kişinin devletten 3 maaş aldığını, bu kişinin çaresiz olmadığını, diğer ihtiyaçlı ailelere göre biraz daha iltifata mazhar olmuş bir kadın olduğunu belirtti.

Behice Altundaşlar isimli bayanın çok çaresiz olduğu, hiçbir devlet yardımının olmadığı, kimsenin kapısını çalmadığı, dolayısı ile kendi özürlüsü ile baş başa kaldığı yönündeki haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığının altını çizen Vali Kara, "Bu tür haberler bizleri hayrete düşürdüğü gibi üzmüştür. Özellikle sağduyusuna inandığımız televizyon kanallarında bile aynı haberin yayınlanması bizi gerçekten üzmüştür. Yayınlanan haberlerde yardımseverlerin bu kadına yardım için sıraya dizildikleri gibi bir ifade de yer almıştır. Çok üzüldüm. Halbuki yaptığımız inceleme ile işin aslının bu şekilde olmadığını öğrendik." dedi.

Bahse konu bayanın vefat eden kocasından dolayı BAĞKUR'dan maaş aldığını belirten Kara şöyle konuştu: "Bir de özürlü çocuğuna baktığı için devlet ona özürlü çocuğu bakım ücreti ödüyor. Ayrıca vakıftan düzenli yardım yapmışız. Kömür yardımı, gıda yardımı yapmışız ve ayrıca 2022 sayılı kanundan yaşlılık maaşı da alıyor. Bizzat kendim de 2 ay önce evine gittim, kendisini döven bir çocuğu var. O çocuğa bakmak kolay bir şey değil, ama neticede onun annesi, bir anlamda ona bakmak durumunda. Ama emin olun, bunu burada çok yüksek sesle ve açıkça net olarak söylüyorum; devlet, elinden gelen her türlü yardımı yapmıştır. Şu anda bu kadının ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Benden, sadece bankaya biraz borcu olduğunu, banka borçlarının hiç olmazsa yapılandırılması yönüyle biraz yardımcı olunmasını istemişti. Ben de onun üzerine arkadaşlarıma talimat verdim, Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz bizzat banka müdürüyle gidip görüştü, borcunu da yapılandırma yönünde bankadan söz aldı. Haberi yapan ve yayınlayan kuruluşları anlamakta güçlük çekiyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.