1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Eksik, Kars basınıyla bir araya geldi!
Milletvekili Eksik, Kars basınıyla bir araya geldi!

Milletvekili Eksik, Kars basınıyla bir araya geldi!

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, erken seçim çağrısı yaparak kapalı bulunan Doğu Kapı ve Alican Kapı’nın açılmasının önemine değindi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Habip Eksik, partisinin Kars İl Başkanlığında yerel basınla bir araya geldi.

HDP İl Başkanı Cengiz Anlı ve Merkez İlçe Başkanı Neşe Üstebay’ın da bulunduğu toplantıda Milletvekili Eksik, üç günlük Kars ziyaretini değerlendirdi.

Erken seçim çağrısı yapan Milletvekili Eksik, “Üç gündür Kars’tayız ve esnaf ziyaretlerimiz, oda ziyaretlerimiz ve STK ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Şunu gözlemledik gerçekten ekonomik kriz Kars’ı çok daha kötü vurmuş, Kars halkının, esnafının durumu çok kötü. Çünkü hem merkeze uzaklığı açısından hem de sanayisinin olmaması nedeniyle çok ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını, neredeyse her esnafın hiç iş yapamadığını, siftah yapamadan evine gittiğini gözlemledik. Bu çok büyük bir sorun Kars gibi coğrafik olarak, jeopolitik olarak önemli bir yerde olan ve tarihsel yönü açısından çok büyük bir geçmişe sahip olan bir şehrin bu kadar ekonomik krizden derin etkilenmesi hakikaten iktidarın ne kadar ülkeyi kötü yönettiğinin en bariz örneğidir. Bakın yanı başına sınır kapısı olan bir şehir ama hiçbir şekilde ticaretin esamesi okunmuyor. Aynı zamanda hayvancılık için bulunmaz bir nimetken o hayvancılığın yanlış politikalarla adeta bitirildiğini gözlemledik. Ben köyleri de ziyaret ettim, köylerde de çiftçilerimizin hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın artık bu işlere bırakmak zorunda kaldıklarını, hatta birçoğunun hayvanlarını sattıklarını, kestiklerini, hayvancılığı bıraktıklarını gözlemledim. Çiftçilik yapanlarında birçoğunun arazilerini artan mazot fiyatlarından dolayı ve artan tohum, ilaç girdilerinden dolayı artık ekemediklerini nadasa, boş bıraktıklarını gözlemledik. Bu son derece sıkıntılı sorunlu bir durum arkadaşlar, Kars insanı hayvancılık yapamazsa Kars insanı esnafı iş yapamazsa, Kars insanı eğer tarıma yapamazsa o zaman ülkenin hali daha da kötü olur. Çünkü tarımı biten, hayvancılığı biten bir ülkede kesinlikle ve kesinlikle aç kalırız, dışarıya bağımlı kalırız, her gün fiyatlar biraz daha yükselir. O açıdan biz şunu söylüyoruz; bu iktidar yönetemiyor, yönetemeyen bu iktidarın yerine halkın iktidarını gerçekleştirecek bir güce ihtiyaç vardır. Bu güçte demokrasi ittifakının ana çatısını oluşturan Halkların Demokratik Partisi’nin iktidarından gerçekleştirecektir, halkın iktidarı böyle oluşturulacaktır ve HDP’nin iktidarında demokrasi ittifakının iktidarında Türkiye’nin en öncelikli sorunlarından bir tanesi olan tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlar çözüm bulacaktır, esnafımız halkımız ekonomik sorunlarına çözüm bulacaktır. Birçok şeyin değişeceğini o zaman bizzat gözlemleyeceklerdir, kesinlikle ve kesinlikle bir an önce Türkiye'de insanlarımızın sorunlarına çözüm bulunması için seçim olmalıdır. Net bir şekilde söyleyeyim; Kars sokaklarında ve Kars'ın köylerinde herkesin “artık yeter kurtarın bizi, bu anlayışla bu zihniyet de yönetenlere artık biz dur diyeceğiz sandığı kursunlar” diye talepte bulunduklarını net bir şekilde gözlemledik.” dedi.

Kars’taki Doğu Kapı’nın ve Iğdır’daki Alican Kapı’nın açılmasının önemine de değinen Milletvekili Eksik, “Hem Iğdır için hem Kars için hem de Ardahan için gerçekten bu sınır kapılarının açılması son derece hayati önemdedir. Bakın Iğdır dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şehir üç ülkeyle sınırı var Kars hakeza iki ülke ile sınırı var, Ardahan’ın sınırı var. Bu sınır kapıları açıldığı zaman halklar arasında ticaret gelişecektir, halklar arasında kültür alışverişi gerçekleşecektir, halklar arasında sorunların doğalında çözülmesi ile ilgili imkanlar oluşacaktır. Özellikle ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir dönemde bizim ihtiyacımız olan tarihsel sorunlara takılıp imkanlardan faydalanmaktan vazgeçmek değildir, tam tersi yeni imkanların yaratılmasıdır. Bakın Avrupa Birliği diyoruz değil mi? milyonlarca insanın insanın ölümü pahasına göç edip iltica ettiği ülkeler var değil mi? Bir birlik var, bu birlik daha kaç yıl önce birbirleriyle sorunları olan ülkelerden oluşan birlik ve sınırları kaldırdıktan sonra ticareti geliştirdikten sonra gördüğümüz kadarıyla dünyanın en çekim alanına en zengin alanına dönüştüler, bizim ülkemizde de dahil birçok insan oraya göç etmek için her yolu deniyor. Doktorlarımız dahi oraya göç etmek için sıraya giriyorlar. O açıdan önemli olan bu coğrafyada yani Orta Doğu ve Kafkasya coğrafyasında sınırları kaldırmak, halkların birbiriyle ticaret yapması, ekonomik ilişkilerde bulunması, kültürel ilişkilerde bulunması, tarihsel sorunlarının bu ilişkiler neticesinde doğalında kardeşçe, barışça çözülmesidir. Aynı zamanda da tabii ki ekonomik anlamda da birbirlerine bu şekilde yardımcı olmasının yolu açılmış olacaktır.” diye konuştu. 

5996ff0b-e999-4507-b9da-f02344665d9d.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.