1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mezarımıza mı geleceksiniz?
Mezarımıza mı geleceksiniz?

Mezarımıza mı geleceksiniz?

Ulusal Kanal Program Yapımcısı ve İşçi Partisi Kars İl Başkanı Muharrem Yerli’den haklı sitem: “Ölünce mezarımıza mı geleceksiniz?”

A+A-

Yıllardır Ulusal Kanal’da Kars’ın sesini, rengini, ismini sadece Türkiye değil, dünyaya duyuran Muharrem Yerli Ulusal Kanal’a yapılan baskınların sonuncusunda Kars’taki Siyasi Parti Temsilcilerine ve Basın Meslek temsilcilerine sitemde bulundu.

“Mezarımıza mı gelecektiniz” dediği açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesine yapılan baskılar artarak devam ediyor. Arkadaşlarımız sadece gazetecilik görevlerini yapıyorlar.

Tüm dert – dava Tayyip Erdoğan’ın tam 1092 yerde yayınlanan Remzi Gür ile yapılan telefon görüşmesini kızına para istemesini Kıbrıs Eski Cumhurbaşkanı Talat ile Kıbrıs’ı bitirme planını yayınlamasıdır.

Arkadaşlarımız gözaltına alınmış, sorgulanmış, konu’da bir yığın malzemeye hukuksuzca el konulmuştur.

Ben Kars’ta ne cemiyetimizin nede duyarlı halkımızın bu haksızlığa tepki vermemesini anlamıyorum. Bağlı bulunduğumuz cemiyet bir “geçmiş olsun” dahi dememiş, telefon dahi etmemiştir.

Böyle bir meslek grubu olur mu?

Ne güne varsınız peki, hangi amaçla kurulmuşsunuz? Neyi bekliyorsunuz?

“Öldürülmemizi mi, mezarımıza mı geleceksiniz?”

SİYASİLERE DE SİTEM

Muharrem Yerli İşçi Partisi İl Başkanı ve Parti Merkez Karar Kurulu (MKK) üyesi olması nedeniyle Kars’taki siyasilere de sitem etti ve şunları söyledi:

Başta Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Yönetimleri, DSP, MHP, DP ve AKP dışındaki Kars’ta varlığını sürdüren diğer partilerden de tek dayanışma örneği görülmedi.

Yıllardır, birlik çağrısı yapıyoruz. Onlarda “Evet” diyorlar ve ağzımızdan lafı alarak “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı ile süslüyorlardı!

Faşizm kapıda değil artık kapıyı kırmış içeri girmiştir.

Bu partiler hala “Du bakali ne olcek?” diyorlar.

Genel Başkan’dan sonra Genel Başkan Vekilimiz ve iki Genel Başkan Yardımcısı ile Doğu Perinçek’in oğlu İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi, “Ermeni Soykırım yalanını çürüten Av. Mehmet Perinçek’te tutuklanmış ama Kars’ta hiçbir siyasi parti idaresinden tek ses çıkmamıştır.

Memleket iktisadi, siyasi yıkılıp gitmekte yanmakta, AKP eli ile bin yıllık komşularımızın üzerine saldırılmakta, hızla iç savaşın içine sokulmakta kardeş kavgasına sürüklendiğimiz bu günlerde başını dik tutan, gövdesini siper eden Aydınlık, Ulusal Kanal susturulmaya çalışılmakta, parti teslim alınmaya çalışılmaktadır.

İşin en acı yanı buna tüm siyasilerin ve duyarlı kesimin sessiz kalmasıdır.

Ancak tüm yurda ilan ediyoruz:

Biz bu halk bu vatan için kefenleri giymişiz tek kişimiz kalıncaya kadar savaşacağız.

Kürdümüzü emperyalizmin ayaklarının altına atanlardan diğer etnik yapımız yem olarak kullananlardan ordumuzu pasifize edip etsizleştireni irtibatsızlaştıran ve savaşa sokanlarla savaşacağız ve kazanacağız çünkü biz haklıyız.

İstiyoruz ki bu haklı savaşımızda Kars’ta meslek gurubumuzdan, siyasi alternatiften de ses gelsin!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.