1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 9 öğrenciye 10’ar ay hapis
9 öğrenciye 10’ar ay hapis

9 öğrenciye 10’ar ay hapis

‘Sayın Öcalan’ diyen üniversiteli 9 öğrenciye 10’ar ay hapis...

A+A-

Kürtçe ‘Sayın Öcalan’ı siyasi irade olarak görüyor ve kabul ediyorum’ yazan anket formuyla yakalanan 9 öğrenci 10′ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde kürtçe ‘Sayın Öcalan’ı siyasi irade olarak görüyor ve kabul ediyorum’ yazan anket formuyla yakalandıkları gerekçesiyle ‘terör örgütü PKK propagandası yapmaktan 5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne bağlı Ağrı Eğitim Fakültesi’nden 6, Kars Kafkas Üniversitesi 3 öğrenci, 10′ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ağrı Eğitim Fakültesi öğrencileri 22 yaşındaki Sema Y., 25 yaşındaki Dursun D., 25 yaşındaki Habibe A. 22 yaşındaki İsmail İ. 23 yaşındaki Reşat O. 26 yaşındaki Nurten C. ile  Kars Kafkas Üniversitesinden 27 yaşındaki Kadir L. 25 yaşındaki Abdullah N. 24 yaşındaki Nizam K.geçen 21 Şubat’ta birlikte Doğubayazıt’a gezi için gitti.

İnternet kafede öğrenciler, terör örgütü PKK’ya ait olduğu öne sürülen bir internet sitesinden Kürtçe, “Ben bir Kürdistanlı olarak Sayın Abdullah Öcalan’ı siyasi irade olarak görüyor ve kabul ediyorum’ formunun çıktısını aldı.

Polisin yaptığı ev aramasında ele geçen dökümanlar üzerine Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan 9 öğrenci, ‘Bölücü terör örgütü PKK propagandası yapmak’ suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme öğrencilere verilen cezayı ertelemedi. Dosya Yargıtay’a gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.