1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mevlüt Işık Anıldı
Mevlüt Işık Anıldı

Mevlüt Işık Anıldı

Gazeteci Mevlüt Işık, ölümünün 22. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki törene, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Mevlüt Işık'ın oğlu İlkan Işık, kardeşi Ayfer Aksu, yakınları ve meslektaşları katıldı.

 

Nazmi Bilgin, törendeki konuşmasında, zamanın çok çabuk geçtiğini, özlemlerin arttığını belirterek, ''Can kardeşim, gönül dostumun mezarı başına 22 yıldır geliyoruz. Her geldiğimde şunu söylüyorum, o adam gibi bir adamdı. Kalemlerin satıldığı, düşüncelerin kiraya verildiği bir dönemde Mevlüt Işık gibi bir kişiliğe gerçekten çok ihtiyaç var. Onu anıyor ve hepsinden ötesi özlüyoruz'' dedi.

 

İlkan Işık da Nazmi Bilgin'in kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade ederek, ''Bir insanın, bir kurum tarafından 22 yıldır hiç aksatılmadan anılması bir rekordur herhalde. Babam için hep 'adam gibi adam' diyen Bilgin'e, ailemiz adına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

 

Daha sonra, Işık için Kur'an-ı Kerim okundu.

 

MEVLÜT IŞIK KİMDİR?

 

1948'de (Ardahan İl olmadan) Kars'ın Çıldır ilçesinde doğan Mevlüt Işık, Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra, yerel Ekinci gazetesinde, Kars Radyosu'nda, Ak Ajans'da, ve son olarak da Tercüman gazetesinde çalışmaya başladı.

 

Işık, 1987 seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Kars milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

 

Son olarak Türkiye gazetesi Ankara Temsilcisi Işık, 1 Haziran 1988 tarihinde  işadamı Kürşat Özkan tarafından vurularak öldürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.