1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor
Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor

Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor

İki ülkenin heyetleri Aktaş Sınır Kapısı'nda bir araya gelerek incelemelerde bulundular.

A+A-

Türk ve Gürcü heyetler Ardahan'daki Aktaş Sınır Kapısı'nda bir araya geldi. Dışişleri ve Gümrüklerlerden Sorumlu Bakanlık yetkililerinden oluşan heyet sınır kapısında incelemelerde bulundu. Heyete Çıldır Kaymakamı Önder Çan, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün ve Aşıkşenlik Belediye Başkanı Mülazim Karaçay da eşlik etti.

 

Doğu'nun Kalkınmasına Sınır Kapısı Desteği

 

Eylül ayında açılması planlanan Aktaş Sınır Kapısı'nda gümrük binalarını gezen heyetler sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Heyette bulunan görevliler, sürdürülen hazırlık çalışmaların yaklaşık olarak 4 ay gibi bir sürede tamamlanarak kapının açılması yönünde görüş bildirilirken Gürcistan heyeti, sınır kapısından Tiflis'e kadar olan yolun yapımına başlandığını kaydettiler. Gürcistanlı heyet özellikle Sarp Sınır Kapısı'ndaki TIR yığılmalarının önüne geçmek için Aktaş Sınır Kapısı'nın aktif hale getirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

 

Eylül ayının sonunda açılması planlanan Aktaş Sınır Kapısı'nın iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve bölge ekonomisi için büyük bir önem taşıdığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.