1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meslek Edindirme Kursları Açılacak
Meslek Edindirme Kursları Açılacak

Meslek Edindirme Kursları Açılacak

Kars Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında 50 bayanın meslek sahibi olabilmeleri için turizm sektörü alanlarında meslek edindirme kursları açılacağını belirtti.

A+A-

Sarıkamış Çamyazı köyü ve Kağızman Çayarası köylerinin kanalizasyonlarının yapıldığını belirten Kars Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında 50 bayanın meslek sahibi olabilmeleri için de turizm sektörü alanlarında meslek edindirme kursları açılacağını söyledi.

 

Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar, “Avrupa Birliği 2004 yılında Helsinki zirvesinde Avrupa müktesebatına göre, uyum programı yapılırken Avrupa Birliği Hibe Programı da aday ülkeler arasında ve hibe programı kesinleştirilmiş. Avrupa Finans Birliği de zaman zaman Türkiye’mizde bölgesel olarak çeşitli sektörlerde Avrupa Birliği projesi kapsamında hibe programı gönderilerek yüzde 90’a varan hibelerin zaman içerisinde kabulü dahilinde proje talep etmektedir. Özel İdare olarak 2008 yılında Avrupa birliği projelerine girmek üzere, uzman kişilere 3 tane proje hatırlattık. Bunlardan iki tanesi alt yapıydı ve bunlarda kabul gördü. Sarıkamış İlçesi Çamyazı köyü ve Kağızman İlçesi Çayarası köyünde bu projemiz gerçekleşti. Kanalizasyonları yapıldı ve hizmete sunuldu.” dedi.

 

TURİZM ALANINDA MESLEK EDİNDİRME KURSU AÇILACAK

 

Genel Sekreter Salgar, daha sonra şunları söyledi:

 

“2009 yılında da yine bölgesel olarak çeşitli dallarda proje istendi. Avrupa Finans Birliği ile ilgili bu projelerden biz Özel İdare olarak iki tane proje gönderdik. “Hayat boyu öğrenme” projemiz kabul gördü ve bizlere bildirildi. Projenin yapımında genellikle Özel İdare çalışanları olarak gayret göstermekle birlikte, Sayın Valimiz Ahmet Kara başkanlığında ışık tutarak yol gösterilmesiyle birlikte, karar organlarımız olan İl Genel Meclisimiz ve il encümenlerimizde bizi desteklemektedir. Hayat Boyu Öğrenme Projemiz yaptırılmış, kabul görmüş ve uygulanmaya konmak üzere bize gelmiştir ve sözleşmede imzaladık. Bu projenin kapsamı da 50 kişiden oluşacak kız çocuğumuza 2 devre halinde 20’şer kişilik turizm sektörü dalında kurs verilecektir. Kursiyerlerimize günlük 8 Euro verilecektir. Projemizin bedeli 78 bin Euro olup bunun 67 Euro’sunu yani yüzde 85’ni karşılıksız hibe olarak bizlere verecekler. Geriye kalan 11 bin Euro’yu da Özel İdare olarak biz karşılayacağız. Kursiyerlerimize uzman öğretmenlerimiz tarafından ders verilecek. Öğretmenlerimize de saat başı 5 Euro verilecektir. Öğrencilerimizin iki grupta yapılacak kursuna 300 saati aşkın kurslar verilecek bunlar yabancı dil kursu, turizm dalında turizm temel eğitimleri, turizm kılavuzları dalında 7 maddeden ibaret olan çeşitli kurslar verilecektir. Bu kurs sonunda öğrencilerimizin başarılı olacaklarına inanıyorum. Turizm sektöründe açık olan ara elemanlarının karşılanması sağlanacaktır. Ve bir çok kursiyerlerimiz kendilerine iş bulma imkanına kavuşacaktır. Dolayısıyla bu projemizin vatandaşlar tarafından, bilinmesinde yarar görmekteyiz. Bu projenin asıl sahibi Kars Özel İdare, ama Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Halk Eğitim Müdürlüğü de ortağımızdır. Müşterek olarak ders verilecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Halk eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyoruz bizlere çok yardımcı oldular. Esas yardımcı olan Sayın Valimiz Ahmet Kara’dır. Sayın Valimizin ve diğer karar organlarımızın destekleri, özellikle basın mensuplarının zaman zaman bizim icraatlarımızı kamuoyuna duyurmasında büyük öncülük göstermekteler. Ayrıca basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Projemizin afişleri asılmak üzeredir. Çok kısa bir sürede başlayacak. Proje koordinatörlüğü vardır bünyemizde oluşturduk. Bundan sonraki Avrupa Birliği projesi kapsamında yine gereğini yapmaya hazırız. Yeter ki Kars’ta ve Kars halkımıza yardımcı olabilmemiz ve gençlerimizi sokaklardan toplayabilmemiz, evdeki kız kardeşlerimizin ilerde bir meslek sahibi olabilmesi için gerekeni yapmak bizim için bir zevktir ve bir onurdur. Bu projemizde bu kapsamda hazırlanmıştır.”

 

KURSİYERLERE GÜNLÜK 8 EURO ÖDENECEK

 

Salgar, Kars’a 78 bin Euro gireceğini de belirterek, “Birçok kişi bundan istifade edecek. Kursiyerlerimiz hem kurs görecekler hem de kursiyerlerimize günlük 8 Euro para verilecek. Yani günlük 15 TL’ye yakın bir para verilecek. Dolayısıyla öğrencilerde bu konuda istifa de etmiş olacak.” diye konuştu.

 

BAŞVURULAR ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜNE YAPILACAK

 

Salgar, ayrıca, kurslar için başvuruların Özel İdare Müdürlüğü’ne yapılacağını da vurgulayarak, “Başvurular fazla olursa yaş durumuna ve tahsil durumuna bakacağız. Bir hafta içerisinde yayınlayarak kamuoyuna duyuracağız. Diğer kursumuz ise, operatör kursu eğitimiydi. Bu projeyi de sunduk kabul görürse hibe projesi kapsamında Operatörlük Kursumuz olacak. Ayrıca Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan ve valiliğimiz tarafından bizden talep edilen SODES kapsamında da 3 tane proje hazırladık ve gönderdik ve olur göreceğine inanıyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.