1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Merter Platform’dan yardım
Merter Platform’dan yardım

Merter Platform’dan yardım

Aralarında Karslı işadamlarının da bulunulduğu Merter Platformu üyesi işadamları Kars’taki İlköğretim Okullarına kırtasiye ve giyecek yardımında bulundu.

A+A-

Merkezi İstanbul Merter’de bulunan platformum üyesi olan Karslı işadamları Öner Aslan ve Aşkın Karstarlı getirdikleri giyim ve kırtasiye malzemelerini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Kars Valisi Ahmet Kara da, Karslı işadamları Öner Aslan ve Aşkın Karstarlı için Öğretmenevi’nde teşekkür amaçlı yemek düzenledi.

Yemeğe; Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun ve gazeteciler katıldı.

KARA, “BİZ OKUMUŞ İNSANLARIN OKUMAMIŞ İNSANLARA BORCU VARDIR.”

Burada konuşan Vali Ahmet Kara, Kars dışında bir çok zengin Karslı işadamı olduğu için Kars’ın çok şanslı olduğuna dikkat çekti. Vali Kara, Kars’ta doğduktan sonra İstanbul’da işadamı oldukları halde memleketlerini unutmayarak öğrencilere yardımda bulunan işadamları Aslan ve Karstarlıya teşekkür ederek, “Her iki arkadaşımızda İstanbul’da iş yapan arkadaşlarımız. Çocuklukları Kars’ta geçmiş ve daha sonra da İstanbul’da iş adamı olmuşlar ve aynı zamanda da Kars’ı yani doğdukları toprakları unutmamışlardır. Bu arkadaşlarımız İstanbul Merter’de Merter Platformu adı altında bir platform kurmuşlar. Bu günde Kars’a gelerek eğitim alanında öğrencilerimize dağıtılmak üzere çeşitli giyim malzemeleri getirdiler. Bu yardımlar Milli Eğitim müdürlüğümüz koordinesinde öğrencilerimize dağıtılmaya başlandı. İnşallah bu platformun yetkilileri kış aylarında da ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kışlık giyim malzemesi gönderecekler. Hiç yardım etmemiş olsalar bile Kars’ı hatırlamaları bile bizim için çok önlemlidir. Kendilerine minnet ve şükranlarımız iletiyoruz. Her zaman söylendiğim gibi “biz okumuş insanların okumamış insanlara borcu vardır.” diyorum. Bu sözümüz onların da kullandığı bir sloganmış ve bundan fevkalade memnun oldum.”dedi.

HEDEF : 2 BİN OKUL

İstanbul Merter’de tekstil işiyle uğraşan işadamı Öner Aslan da konuşmasında, “Bizim İstanbul’da Başkanlığını Cengiz Acar’ın yaptığı Merter Platformu adı altında faaliyet gösteren bir sosyal eğitim projemiz var. Bu platform, Merterli iş adamlarının oluşturduğu bir projedir. Temel amacımız Türkiye genelinde ki köy ilkokullarında okuyan öğrencilere yardım etmektir. Platformun üyeleri bu projeye gönülden bağlıdır. Sadece Karslı değil her ilden işadamlarımız bu projenin içersindedirler. Yaklaşık olarak 2 Bin okula ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Kırtasiye malzemesi hariç giyim malzemesi yardımı yapıyoruz. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da bizlere büyük destekleri vardır ve kendisi de aynı zamanda onursal başkanımızdır.” İfadelerine yer verdi.

Şu ana kadar projeme kapsamında 1200 okula yardımda bulunduklarını belirten Aslan, daha sonra şunları söyledi:

“Her bir okulumuza en az 1000 TL civarında yardım malzemesi dağıtıyoruz. Bu okullarımızın sayısı 1200’ü buldu ve bu miktar 1 Milyar 200. Bin TL demektir. Bu hedefi 2 Milyar TL ye çıkarmayı hedefliyoruz. Sadece bununla da yetinmeyip kış için kışlık giyim malzemesi yardımı yapmayı planlıyoruz. Şu anda depomuzda kışlık giyim ve ayakkabı stokumuz vardır. Yeni eğitim ve öğretim yılında okullarımızın taleplerine göre yardımlarımız dağıtılacaktır. Bu konuda bizlere yardımcı olan Sayın Valimize ve Milli Eğitim yetkililerine platform adına teşekkür ederim.”

Karslı işadamı Aşkın Karstarlı ise, Merter Platformu başkanı Cengiz Acar ve Vali Ahmet Kara’ya teşekkür ederek, “Bende Öner Bey ile İstanbul Merter de aynı sektörde iş yapmaktayım. Buradan Platform başkanımız Cengiz Acar’a çok teşekkür ediyorum. Bu projede bizlere çok büyük destekler verdi. Bende kendi memleketim olan Kars’ta bu tür yardımlarda bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Sayın Valimize de Milli Eğitim Müdürlüğü aracığıyla bu yardımları Karslı öğrencilere ulaştırmamızdan dolayı bize imkan sağladıkları için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.