1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meme Estetiği
Meme Estetiği

Meme Estetiği

Meme estetiği birçoğu sebepten dolayı yaptırılmaktadır, bu sebeplerden sıkça görülenler meme büyütme estetiğidir.

A+A-

Meme Estetiği

Meme estetiği birçoğu sebepten dolayı yaptırılmaktadır, bu sebeplerden sıkça görülenler meme büyütme estetiğidir. Genellikle de kadınların tercihi olan meme estetiği dış görünüşlerini güzelleştirmek ve dikkat çekici bir hâle getirmek istemeleridir. Meme estetiğini yaptırmaya karar verip, araştırmalarını yapmaya başlıyorlar. Bu süre içerisinde akıllara takılan birçok soru bulunuyor.

Genel kapsamda meme küçültme estetiği daha az görülüyor olmasına rağmen tercih ediliyor. Günümüzde meme estetiği popüler bir istek hâline gelmiştir. Meme estetiğinin yaygınlaşmaya başlamış olduğu bu dönemde kadınların sıkça tercihidir. Zaman içerisinde bu kadar yaygınlaşmış olması, kişiler arasında çekinilmeyen bir konu hâline gelmiştir. Meme kanseri sonucunda, bir memenin kesilmesi ve hastanın kendini daha iyi hissedebilmesi için yaptırılabilmektedir.

Kişinin ruh halinin iyi olması, tedavi sürecini hızlandıracağı gibi normal hayatına dönebilmesi için de büyük bir adımdır. Ancak bunun yaptırılabilmesi için hastanın geçirmiş olduğu operasyon üzerinden belirli bir zaman geçirip, doktoru tarafından onayını almalıdır. Genel amacı estetik, hoş bir görüntü olması için yapılır. Yaptırmayı düşünüyorsanız, çekinmeden konuşabileceğinizi bilmelisiniz.

Sizinle aynı düşünce içerisinde olan birçoğu insan var ve yüzlerce insan gün içerisinde bu estetik operasyonuna giriyor. Güzellik algısının değişkenlik göstermesinden bu estetiğin belirli çeşitleri vardır.

Meme Büyütme Estetiği Nedir?

Meme büyütme estetiği kimi zaman ihtiyaç durumu olsa da kimi zaman estetik bir görüntü için yapılmaktadır. Meme büyütme estetiği kişinin kendi isteği hâlinde, klinik araştırma sonucunda yapılabilmektedir. Meme büyütme operasyonu sıradanlaşmış bir hâle gelmiştir. Fazlasıyla basit bir yöntemdir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Kişinin göğüslerini küçük bulması, rahatsız olacağı bir görüntüye sahip olması ve meme kanseri sonrasında kaybedilen göğüsün diğer göğüs ile eşit durması için yapılabilir. Meme büyütme operasyonu sıklıkla tercih edilen işlemlerden biridir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Memenin istenilen boyuta gelebilmesi için meme implantı yaptırılarak, büyük bir görüntüye sahip olmasını sağlar. Meme implantı, kişinin istediği ölçüye gelebilmesi için kişiye özgü olarak seçilir ve operasyona göre hazırlanır. Meme büyütme yöntemi olarak implant kullanılır.

Meme Küçültme Estetiği Nedir?

İriliğe bağlı olarak sarkma, ağırlığından dolayı sırt ve boyun ağrısı, nefes almada zorluk çekme, görüntü olarak ayna karşısında rahatsızlık hissetme durumu gibi çoğu sebepten yapılmaktadır. Meme küçültme estetiğinin en sık sebebi ise ağırlıktan dolayı vücuda yapmış olduğu baskıdır. Meme yapısının içerisinde bulunan belirli dokular içerisinden çıkarılır, kalan dokular sabitlenerek işlem sonuçlanır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Kişiden meme küçültme operasyonuna girmeden önce belirli tetkikler istenir. Bunlar akciğer röntgeni, mamografi görüntüsü, ultrason görüntüsü, kan tahlilleridir. Mamografi ve ultrason belirli durumlara göre istenmektedir.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Meme estetiği sonrasında uzmanlarınız ile görüşmeniz gerekmektedir. Operasyon sonucunda destekleyici sütyen takmak, elastik bandajlar ile iyileşme sürecini hızlandırmak mümkündür. Yapılan operasyona göre değişiklik gösterebilmektedir. Meme küçültme estetiğinde bölgenin darbe almamasına çok dikkat edilmelidir.

Meme Dikleştirme Estetiği Nedir?

Sarkmış meme görüntüsünü, memeyi eski hâline getirerek normal bir görüntüye sahip olması için yapılır. Meme dikleştirme estetiğinin asıl amacı memeyi daha dik göstermek, sarkma sonucu oluşan rahatsız edici görüntüyü azaltmaktır.

Meme Dikleştirme Estetiği Kimlere Yapılmalıdır?

Sarkmış ve bu görüntüden hoşnut olmayan kişiler için uygulanmaktadır. Meme dikleştirme estetiği iriliğinden ve yanlış sütyen tercihi nedeniyle ya da kullanılmaması durumunda meme bir süre sonra sarkmaktadır. Ayna karşısında kötü hissetme, giyilen kıyafetlerde özellikle vücudu saranlar tercih edildiğinde bu durum belirgin bir hâl alabiliyor.

Meme estetiği operasyonları yapılırken, dikkat edilmesi gereken birden fazla konu vardır. Operasyonu gerçekleştirmiş olan uzman, sizden belirli şeylere dikkat etmenizi isteyebilir. Dikkat etmeniz gereken şeyler mutlaka olacaktır, yapılan operasyonun zarar görebileceği belirli bir dönem vardır.

Bu dönem içerisinde dikkat etmeniz gereken şeyler; memeye baskı uygulanmaması, ağır hareketlerden sakınılması, dikişli bölgenin düzenli tedavisi, verilen ilaçların aksatılmamasıdır. Uzmanlarınızla daima iletişim içerisinde olacağınız dönemde, aklınıza takılan bütün soruları sorabilirsiniz. Unutmayın ki meme estetiği güzellik için olabileceği gibi bir ihtiyaç içinde olabilir. Meme dikleştirme estetiği sonrasında tekrardan eski hâline dönebilmesi mümkündür.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.