1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mehmet Gıyas Azeritürk, Kılıçdaroğlu'nun Türk Dünyası Danışmanı Oldu
Mehmet Gıyas Azeritürk, Kılıçdaroğlu'nun Türk Dünyası Danışmanı Oldu

Mehmet Gıyas Azeritürk, Kılıçdaroğlu'nun Türk Dünyası Danışmanı Oldu

Türk Dünyası’nın ülkemizdeki önemli temsilcilerinden Karslı hemşehrimiz Mehmet Gıyas Azeritürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar”dan sorumlu danışmanı olarak atandı.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar ile ilgili yeni danışman atandı.

Azerbaycan ve Türk Dünyası ile ilgili birçok sivil toplum kuruluşunun kuruluşunda görev alan ve uzun yıllardır bu alanda çalışan Mehmet Gıyas Azeritürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Türk Dünyası ve Akraba Topluluklarından sorumlu danışman olarak atandı.

Aslen Azerbaycan Türkü bir aileden olan Mehmet Gıyas Azeritürk uzun yıllardır TBMM’de Milletvekili Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Mehmet Gıyas Azeritürk’e yeni görevinde başarılar dileriz.

Mehmet Gıyas Azeritürk hakkında ;

Kars’ın Akyaka ilçesi Şahnalar Köyü’den olan Mehmet Gıyas Azeritürk, İlköğrenimini Şahnalar Köyü’nde, Orta Öğrenimini Kars Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı.

Lisans eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi İİBF ve Anadolu Üniversitesi’nde, Yüksek Lisans Eğitimini, Selçuk Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Anabilim Dalında tezsiz ve yine Selçuk Üniversitesi Uluslararası Anabilim Dalı Küresel Çalışmalar Bilim Dalında Azerbaycan Uluslaşması tezi ile tamamladı.

“Azerbaycan Ulusçuluğu ve Ulus Devlet İnşası” adı ile yayınlanmış bir adet kitabı bulunmaktadır.

Azerbaycan ve Türk Dünyası ile ilgili bir çok STK’nın kuruluşunda yer alarak yöneticilik yapan Azeritürk, uzun yıllardır TBMM’de milletvekili siyasi danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.