1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Marketler dikkat! 190 bin TL cezası var!
Marketler dikkat! 190 bin TL cezası var!

Marketler dikkat! 190 bin TL cezası var!

Kars’ta haksız fiyat artışı yapan markerlere 190 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelindeki marketlerde eş zamanlı 'fiyat ve etiket' denetimi yapıldı.  Bazı zincir market şubelerinde gerçekleştirilen fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimleri Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün tebliğine istinaden başladı.

Kars Ticaret İl Müdürlüğünden denetimler ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Ekiplerimiz yapılan denetimlerde ürünlerin etiket fiyatlarını kontrol ediyor. Denetim sırasında ürünleri kasadan geçirilerek tek tek kasa - fiyat arasında farkı olup olmadığı kontrol ediliyor. Belirtilen herhangi bir haksız fiyat artışı olup olmadığını tespit etmek amacıyla 3 ay geriye dönük olarak ürünün hem alış fiyatını hem de satış fiyatlarını ve ürün tedarikçisine ait bilgileri alıyoruz.  Eğer haksız fiyat artışı yapıldığı anlaşılırsa 10 bin 910 TL'den 190 bin TL'ye kadar idari para cezası uyguluyoruz. Diğer taraftan etiket kasa fiyatı arasında herhangi bir fark varsa da etiket başına 452 TL ceza uygulamaktayız” denildi.

Denetimlerin aralıksız devam edeceği öğrenildi.

marketler-dikkat!-190-bin-tl-cezasi-var!-(1).jpegmarketler-dikkat!-190-bin-tl-cezasi-var!-(2).jpegmarketler-dikkat!-190-bin-tl-cezasi-var!-(3).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.