1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı turizmciler memnun!
Karslı turizmciler memnun!

Karslı turizmciler memnun!

Kars Kalesi'nde başlatılan “restitüsyon ve restorasyon” projeleri doğrultusunda kurtarma ve temizlik çalışması turizmcileri memnun etti.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Valiliği öncülüğünde Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında Kars Kale içerisinde bulunan toprak ve moloz yığınları temizlenerek, tarihi dokuya uygun hale getirilecek. Yapılan temizlik çalışmaları sırasında toprak altından çıkabilecek tarihi eserler, orada bulunan müze görevlileri tarafından kayıt altına alınarak müzeye götürülecek. Yapılacak çalışmalarla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 28.03.1985 tarih ve 819 sayılı kararı ile anıt bazında tescil edilerek koruma altına alınan kalenin iç kısmı daha da gün yüzüne çıkarılmış olacak.

Kars Kalesi ve bölgesinde yapılan tarihi gün yüzüne çıkartma çalışmaları, Kars turizmcilerini de memnun etti. Kale bölgesinde ve içerisinde yapılan çalışmaları değerlendiren Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer; “Öncelikle şunu ifade etmek isterim Kars’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri, olmazsa olmazlarından biridir. Yani Kars’a gelen herkes Kars Kalesini mutlaka görürler. Bilindiği gibi, Kars Kalesi ve çevresinde bulunan tarihi yapılar bugüne kadar gün yüzüne çıkarılmamıştı. Bu tarihi yapıların birçoğu da unutulmaya yüz tutmuştu. Hep birlikte görüyoruz ki Kars kalesi etrafından bulunan alanlarda yeni çalışmalar sürmekte, bu çalışmalar bütün tarihi yapıları gün yüzüne çıkartıyor ve turizm destinasyonunu çıtasını bir tık daha yukarı taşıyor.” dedi.

Turizm rotası kapsamında Kars’ın her geçen gün büyüyen bir hal aldığına da değinen Özer; “Kars Kalesi içerisinde, “Kurtarma Kazısı” adı verdikleri çalışma yapılıyor. Kars Valiliği, Kars Müze Müdürlüğü ve Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülmekte. Kurtarma kazısı dediğimiz olay, burada doğal olmayan yani kendiliğinden oluşan hafriyatlar işte bir takım yıkıntıların temizlenmesi ve kalenin kendi doğallığını gün yüzüne çıkartmak için yapılan bir çalışma. Tabi çalışmalar bunlarla sınırlı değil, daha da yenileri eklenecek. Kars turizm rotasında her geçen gün büyüyen bir hal almıştır tabi burada emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

karsli-turizmciler-memnun!-(1).jpgkarsli-turizmciler-memnun!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.