1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Lokantacıların ithal et isyanı
Lokantacıların ithal et isyanı

Lokantacıların ithal et isyanı

Karslı lokantacılar ithal et kullanamayacaklarını belirterek, bu etlerin hangi şartlarda kesildiğini bilmediklerini ve ithal etlerin sağlıksız olduğunu düşündüklerini söylediler.

A+A-

Türkiye genelinde yaşanan et krizi henüz aşılmazken olumsuz etkileri de sürüyor. Her geçen gün artan et fiyatlarının ardından hükümet çözümü bazı ülkelerden ithal et almakta buldu ancak ithal etin ülkemize ve Kars’a gelmesine rağmen et fiyatlarında düşüş yaşanmadı. Geçtiğimiz günlerde Kars’a gelen ithal ete rağmen et fiyatları düşüş yerine tam aksine yükselişe geçti.

 

Kars’ta “ithal eti kilosu kaç lira olursa olsun biz almayacağız ve kullanmayacağız” diyen lokantacılar bu sıkıntının daha ne kadar süreceği konusunda da fikir sahibi olmadıklarını ifade ettiler.

 

Her geçen gün artan et fiyatlarının vatandaşı ve lokantacı esnafı olumsuz etkilemesine rağmen ithal eti almamaya karar veren lokantacılar, “Biz bu eti kullanamayız. Çünkü nasıl ve hangi şartlarda kesildiğini bilmiyoruz ve etin sağlıksız olduğunu düşünüyoruz.” dediler.

 

Karslı vatandaşlar ise, “Kentimiz tarihinden bu yana ülkemizin et ihtiyacının karşılayan bir kenttir. Ne yazık ki yanlış politikalar ilimizi içinden çıkılamaz bir duruma getirdi. Bir yandan ilimizdeki hayvan sayısı ve et kalitesiyle övünürken diğer yandan ülkemizde oynanan bazı oyunlar nedeniyle hayvan ve et konusunda gittikçe geri itiliyoruz. Kars’ın meralarından otlanan hayvanlar ülke geneline kaliteli et üretirken, ortaya atılan sansasyonlar bizleri üzüyor. İlimiz her dönem olduğu gibi bu dönemde de ülkemizin et ihtiyacının karşılayacak bölgenin en önde gelen illerindendir. Kimse bizlerin ne sağlığıyla oynasın ne de hayvancılığımızı öldürsün. Yazık, ilimize ithal et girmesi bizleri gerçekten de üzdü. Hem ülkenin et ihtiyacını karşılayacaksın hem de iline ithal et girecek. Bu anlaşılmaz bir çelişkidir.” diye dert yandılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.