1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kütüphanede Mutluluk
Kütüphanede Mutluluk

Kütüphanede Mutluluk

Yusufpaşa Mahallesi Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerindeki Atatürk Çocuk Kütüphanesi kitap okumak ve ev ödevi hazırlamak isteyen öğrencileri bekliyor.

A+A-

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaygınlaşan internete rağmen kütüphaneleri tercih eden öğrenciler daha mutlular.

 

Hemen hemen her evde var olan internet öğrencileri bilgisayar ekranına kilitledi. Verilen ev ödevlerini internet aracılığıyla hazırlayan ve yazıcılardan aldıkları çıktılarla yetinen öğrenciler kütüphanelerin yolunu adeta unuttular. Bir çok okulda yapılan araştırmada öğrencilerin çoğunluğunun kütüphaneye gitmedikleri görüldü.

 

Veliler de öğrencilerin evlerinde bilgisayar erkanına kilitli kalmalarına ve ödevlerini çıktılarla almalarına karşılar. Veliler, öğretmenlerin ödev verdiklerinde öğrencilerini kütüphaneye gitmeleri konusunda zorunlu kılmalarını istediler. Bunun içinde yapılacak en iyi denetimin kütüphaneye giriş çıkış kartları olduğunu söylediler. Veliler, “Eğer öğrencileri kütüphanelere alıştırabilirlerse büyük bir başarı yakalanmış olur. Öğretmen ödevi verip geri çekilmemeli. Burada amaç, kütüphaneler olmalı. Öğrencilerin kütüphanelere gitmeleri sağlanmalıdır. Ödev için bilgisayarın başına oturan öğrenci ödevi çıkardıktan sonra ister istemez başka sayfalara da giriyorlar. Onun için kütüphane yolu açılmalı.” dediler.

 

Öğrencilerde aslında veliler gibi düşünüyor. Onlar bile ev ödevlerini internette hazırlamalarına rağmen kütüphanenin önemine vurgu yaptılar.

 

Tercihini kütüphaneden yana kullanan öğrenciler ise çevrelerinde pek de kütüphaneye giden arkadaşlarının olmadığı gerçeğini dile getirdiler. Kütüphanede huzur bulduklarını ve mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler, “Bizler sürekli kütüphaneye geliyoruz. Arkadaşlarımızın da gelmesini istiyoruz. Burada olmak, kitap kokusunu almak bambaşka bir duygu. İnsanın emeği ile dersini hazırlaması daha kalıcılık getiriyor. Dersleri daha iyi anlayabiliyor ve bunu iyi notlarla kanıtlayabiliyoruz. Bizce başarının sırlarından biri de kütüphanede araştırmak ve çalışmaktır. Ayrıca bolca kitap okumaktır.” diye konuştular.

 

Yusufpaşa Mahallesi Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerindeki Atatürk Çocuk Kütüphanesi de kitap okumak ve ev ödevi hazırlamak isteyen öğrencileri bekliyor. 122 bin 500 kitabın bulunduğu Atatürk Çocuk Kütüphanesine her ne kadar da günlük 100 civarında öğrenci gitse bile bu sayısının artırılması gerekiyor.

 

Bu da çocuklara kütüphaneyi sevdirmek, öğretmenler aracılığıyla buralarda ödev yapmayı zorunlu kılmak gibi önlemlerden geçiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.