1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'tan kısa haberler
Karstan kısa haberler

Kars'tan kısa haberler

İlimizde yaşanan adli vakalar...

A+A-

BALTALI HIRSIZLAR YAKALANDI

 

Kars’ta baltalarla bulvar üzerindeki kabloları keserek çalan 3 şüpheli yakalandı.

 

Edinilen bilgilere göre, Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerinde birkaç şahsın ellerinde balta ile bulvar üzerindeki kabloları kesip çaldıkları bildirildi. Bunun üzerine 12-14 yaşlarında 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ellerinde bulunan 1 adet nacak ile 5 metre bakır kablo muhafaza altına alındı. Olayla ilgili Kars TEDAŞ şirketinde anlaşmalı bir şirkette çalışan 51 yaşındaki şahıs, kesilen kabloların tamamen değiştirilmesi gerektiğinden dolayı ortalama zararın 4-5 bin TL olduğunu ve şüphelilerden davacı ve şikayetçi olduğunu söyledi.

 

Kesilen kablolar sahibine teslim edilirken, şüpheliler ise, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, daha sonra hazır bulundurulmak üzere kimlik tespitleri yapılarak ailelerine teslim edildiler.

 

 

İŞ VE YOLCULUK KAZALARI

 

Kars’ta meydana gelen iş ve yolculuk kazalarında çalıştığı inşaatın ikinci katından düşen bir işçi ile traktör römorkundan düşen bir kadın yaralandı.

 

Merkez Mahallesinde bulunan binanın ikinci katında inşaat için kurulan iskelede çalışan 55 yaşındaki işçi, dengesini kaybetmesi sonucu yere düşerek yaralandı. Kars Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalesinin ardından hayati tehlike kaydı ile Erzurum iline sevk edilen yaralının tedavisi sürüyor.

 

Akyaka İlçesi’ndeki olayda ise bir kadın, Kars Caddesi üzerinde 58 yaşındaki şüphelinin idaresinde bulunan traktörün römorkundan düşmesi sonucu yaralandı. Kadın, ileri tetkik ve tedavi için Kars Devlet Hastanesine sevk edildi.

 

 

YEŞİL KARTTA DOLANDIRICILIK

 

Kars’ta başkalarına ait yeşil kartla muayene olmak isteyen 2 kişi yakalandı.

 

Edinilen bilgilere göre; 37 yaşındaki şahıs, tedavisi için gittiği Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümünde, yeşil kartı olan abisi adına kayıt yaptırdı. Doktorun adli işlem yapması neticesiyle ifade vermek üzere Polis Merkezine intikal ettiğinde durum anlaşıldı. Şüpheli, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak salıverildi.

 

27 yaşındaki şahıs ise 20 yaşındaki eşini Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine götürerek annesinin adına kayıtlı olan ait yeşil kartla tedavi ettirmek istedi. Bu sırada hastane görevlisi tarafından durum anlaşıldı ve yeşil karta el kondu. Şüpheliler, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadeleri alınarak salıverildiler.

 

 

KAÇAK SİGARA VE MAZOT OPERASYONU

 

Kars’ta şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda toplam bin 395 paket kaçak sigara ele geçirilirken, bir akaryakıt istasyonunda yüzlerce litre kaçak mazot bulundu.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılak ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonlarda kaçak sigara ve mazot ele geçirildi.

 

19 yaşındaki şüphelinin Halitpaşa Mahallesinde bulunun iki işyerinde kaçak sigara sattığı bilgisi alındı. Bunun üzerine bahse konu işyerlerinde yapılan aramada 679 paket gümrük kaçağı sigara bulunarak el kondu.

 

Yapılan ihbar ile firari şüpheliye ait Kazımpaşa Caddesindeki işyerinde ve işyerin yanında bulunan metruk binada yapılan aramada ise; işyerinde 90 paket ve metruk binada 70 paket olmaz üzere toplam 160 paket gümrük kaçağı sigara bulunarak el kondu. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile bahse konu sigaraların sahibi olduğu iddia eden 36 yaşındaki şüpheli ifadesi alınarak salıverildi. Firari şüpheliyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

 

Sarıkamış İlçesi’nde de, bir ihbar üzerine kaçak sigara satışı yaptığı bildirilen 29 yaşındaki şüphelinin işlettiği Cumhuriyet Caddesinde bulunan işyerinde karar üzerine arama yapıldı. Yapılan aramada; 90 paket gümrük kaçağı sigara, aynı şahsın ikametinde yapılan aramada ise 290 paket gümrük kaçağı sigara bulunarak el kondu. Şüpheli ifadesinde; işyerinde bulunan sigaraların amcasının oğlu olan 29 yaşındaki firari şüpheliye ait olduğunu, ikametinde bulunanların ise kendisine ait olduğunu beyan etti. Şüpheli, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadesi alınarak salıverilirken, firari şüpheli ise aranıyor.

 

Yine Sarıkamış’ta yapılan ihbar ile işyerinde kaçak sigara satışı yaptığı bildirilen 65 yaşındaki firari şüphelinin işlettiği Şehitler Mahallesinde bulunan işyerinde alınan karar ile arama yapıldı. Yapılan aramada; 16 paket gümrük kaçağı sigara, aynı şahsın ikametinde yapılan aramada ise 90 paket gümrük kaçağı sigara bulunarak el kondu. Firari şüpheli İstanbul’da bulunduğundan henüz ifadesi alınamazken, tahkikat devam ediyor.

 

Selim İlçesi’nde de, kaçak mazot sattığı bildirilen 35 yaşındaki şüphelinin işlettiği akaryakıt istasyonunda inceleme yapıldı. Yapılan incelemede; istasyonda bulunan iki depodan numune alınarak marker testi yapıldığında, 5 bin litrelik depolardan birinde bulunan miktarı tespit edilemeyen mazotun geçersiz olduğu tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla depo mühürlenip yediemin olarak şüpheliye teslim edilirken, şüpheli ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadesi alınarak salıverildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.