1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kütüphane Açıp Fidan Diktiler
Kütüphane Açıp Fidan Diktiler

Kütüphane Açıp Fidan Diktiler

Polisler, kütüphane açıp öğrencilerle birlikte okul bahçesine Sarıçam fidanı dikti

A+A-

Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Hamamlı Köyü İlköğretim Okulu’nda Kütüphane açıp öğrencilerle birlikte okul bahçesine Sarıçam fidanı dikti.

 

Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 165. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, kardeş okulları olan Hamamlı Köyü İlköğretim Okulu’nda Kütüphane açıp öğrencilerle birlikte Okul bahçesine sarıçam fidanı dikti.

           

Hamamlı köyünde yapılan etkinliklere, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, Milli Eğitim Şube Müdürleri Süleyman Ömeroğulları, Yener Kamiloğlu, Baş komiser Aynur Saraç, Köy muhtarı Yunus Gökcan, Polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

 

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 165. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Sarıkamış’ta birçok etkinlik yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, daha önceden “Kardeş Kurum Kardeş Okul” projesi kapsamında kendileriyle kardeş okul olan Hamamlı Köyü İlköğretim Okulunu ziyaret edip öğrencilere çikolata dağıttılar. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan, Okul kütüphanesinin açılışı yapıldı. Burada öğrencilere nasihatlerde bulunan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, “İnsanlar nasıl elbise giyiniyorsa, sizlerde aynı şekilde önce kitaplarınıza elbise giydireceksiniz, yani ciltleyeceksiniz. Daha sonra okumaya başlayacaksınız. Çünkü; sizden sonra gelen kardeşlerinizde bu kitapları okusunlar” dedi. 

 

Daha sonra Emniyet personeli öğrencilerle birlikte okul bahçesine sarıçam fidanı diktiler. Burada gazetecilere açıklama yapan Baş Komiser Aynur Saraç, Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde kardeş okulları, Hamamlı Köyü İlköğretim Okulunu ziyaret ettiklerini belirterek, “Öğrencilerimizin okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla Kütüphane hazırladık, çevre bilincinin oluşması içinde okul bahçesine fidan diktik, çok mutluyuz” diye konuştu.

 

Öğrencilerde yapılan bu çalışmalardan dolayı Polis teşkilatına teşekkür ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci de, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 165. yıldönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “Polis teşkilatımızın gelişen teknolojik çağda iki asra yakın geçmişiyle dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında en övünülecek yerde olma özelliği taşımaktadır. Polisimiz yalnızca güvenliğimiz için çalışmıyor, aynı zamanda sosyal ve kültürel çalışmalarda da halkımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza yol gösterici, eğitici ve onların gelişimini sağlamak için misyon üslenmiştir. Okulumuza ve öğrencilerimize yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum, nice 165. yıllara diyorum” şeklinde konuştu. 

 

Ayrıca Ekinci, 10 Nisan’da Sarıkamış’ta yapılacak kutlama törenine, Hamamlı Köyü İlköğretim Okulunun, öğretmen ve öğrencileri ile katılacağını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler