1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Burnu Kesilmedi”
“Burnu Kesilmedi”

“Burnu Kesilmedi”

Kars Valisi, burnu kesilen kadın olayıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.Vali Kara : " Kadının burnu kesilmemiş"

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, geçtiğimiz Pazar günü merkeze bağlı Çığırgan köyünde meydana gelen bir kadının eşi ve kayınbiraderi tarafından burnunun kesildiği olayıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Vali Kara, kadının darp edildiğini fakat burnunun kesilmediğini söyledi.

 

Valilik çıkışında gazetecilerin konuyla ilgili sorularına cevap veren Vali Kara, “Darp edilen bayan olayı Kars’ta ne ilk ne de son olaydır. Maalesef bölgemizde zaman zaman bu tür olaylara şahit oluyoruz. Bildiğiniz gibi kocası ve kayınbiraderi tarafından Yosma isimli bayan dövüldüğü iddiasıyla savcılığa başvurdu. Cumhuriyet Savcılığımız gerekli işlemleri yaptı. Kadının basında belirtildiği gibi burnu kesik falan değil. Ancak suratına muhtemelen bir cisimle vurulmuş ki, suratında ve burnunda yara izi var.” dedi.

 

KADIN KORUMA İSTEMEDİ

 

Kadının bir sığınma evinde koruma altına alınmak istemediğini de belirten Vali Kara, “Dolayısıyla işlem devam ederken bugün de şehir merkezinde bir kavga daha olmuş ve kadının kardeşini darp etmişler. O da yine Savcılığa intikal etti ve şu anda Savcılık işlemleri yapıyor. Yosma Altunbey isimli kadın her hangi bir koruma istemedi. Sosyal Hizmetler Müdürümüzü çağırdık ve kendisini teslim ettik. Koruma istediği takdirde gerekli işlemlerin yapılmasını istedik. Ancak kendisi koruma istemedi ve koruma istememesine rağmen sosyal çalışmacılarımıza gerekli işlemleri yaptırıyoruz.” diye konuştu.

 

KADININ ÇOCUKLARI MAAŞA BAĞLANACAK

 

Vali Kara, kadının çocuklarına maaş bağlama ihtimalinin kuvvetli olduğunu da ifade ederek, “İnceleme yapacaklar ve yine koruma isteğini bir daha soracağız. Koruma isterse koruma altına almamız tabiî ki gerekecek.  Şu anda güvenlik yönünden tedbirlerimizi aldık. Jandarmamızda gerekli tedbirleri aldı. İnşallah her hangi bir olayın olmaması için elimizden geleni yapacağız. Çocukları şu anda evdeler. Çocukların babaları ise hanımının şu anda ısrarla evine dönmesini istiyor. Kadında ısrarla babasının evinde kalmak istiyor.” şeklinde konuştu.

 

AİLE CAN GÜVENLİĞİNDEN TEDİRGİN

 

Vali Kara daha sonra şunları söyledi:

 

“Kadının babası valiliğe geldi ve beraber görüştük. Bizim koruma dediğimiz, deminki koruma sosyal güvenlik anlamında korumaydı, kadının korunması ve sığınma evine alınarak orada bakılmasıydı. Babası ise can güvenliğinin korunmasını istiyor. Köyüne gidemediğini ve gerekli tedbirin alınmasını istiyor. Hayvanlarının olduğunu, çocuklarının evde kaldığını belirtti biz de onunla ilgili Jandarmaya gerekli talimatı verdik. Jandarma şu anda köyde gerekli tedbirleri aldı. Şu anda da her hangi bir olay yoktur.”

Önceki ve Sonraki Haberler