1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kurtuluş Coşkusu
Kurtuluş Coşkusu

Kurtuluş Coşkusu

Arpaçay ve Susuz ilçelerimizin düşman işgalinden kurtarılışının 90. yılı törenlerle kutlandı…

A+A-

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nin düşman işgalinden kurtarılışının 90. yıl dönümü Belediye binası önündeki meydanda düzenlenen törenle kutlandı.

 

Törenler, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından kutlamalara geçildi.

 

Arpaçay Kaymakamlığına vekaleten bakan Akyaka Kaymakamı Akif Pektaş, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Ceylan, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 

Arpaçay Emniyet Amiri Yalçın Koç’un ve diğer daire amirlerinin de katıldığı kutlamalara Arpaçaylılar ve çevre köylerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Öğrencilerin şiir okuması, folklor gösteriyle renklenen törende atlıların geçişi nefesleri kesti. Kurtuluşu simgeleyen atlılar, heyecanlı dakikalar yaşattı. Büyük alkış alan atlı geçiş töreninden sonra Kaymakam Akif Pektaş ve Belediye Başkanı Enver Akkaya’nın da eşlik ettiği halaya vatandaşlarda katılınca tam bir coşku yaşandı.

 

Kutlamalar, okulların resmigeçit töreniyle son buldu.

 

SUSUZ’DA KURTULUŞ COŞKUSU

 

Kars’ın Susuz (Cilavuz) İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı törenlerle kutlandı.

 

Hükümet konağı bahçesindeki tören; Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle başladı.

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Susuz Belediye Başkanı Ali Yeğin yaptı. Yeğin kurtuluş savaşı sürecini anlattı ve Cilavuz Köy Enstitüsü’nün bölge ekonomisine ve kültürüne yaptığı etkiyi vurguladı.

 

İl Milletvekillerinin Kaymakam ve Belediye Başkanına gönderdiği kutlama mesajlarının okunmasının ardından İlçe halkından Mustafa Ahmetoğlu kendi yazdığı “Kurtuluş” şiirini okudu.

 

Öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterisiyle devam eden tören, protokol üyelerinin öğrenciler ve halkla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekmesi ve resmi geçit töreniyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.