1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fedakar kadının dramı
Fedakar kadının dramı

Fedakar kadının dramı

Kars’ta 16 gün önce patates sökmeden gelirken traktörden düşmesi sonucu ağır yaralanan 58 yaşındaki Süsenber Karakoç’un dramına CHP Kadın Kolları el attı.

A+A-

CHP, kadının başından geçenlerin araştırılması için İl İnsan Hakları kuruluna başvurdu.

 

Edinilen bilgilere göre olay 16 gün önce Kars-Melik köyü civarında meydana geldi. Eşi 3 yıl önce vefat eden 2 çocuk annesi Süsenber Karakoç, çocukları ve torunlarının nafakası için Melih köyüne patates sökmeye gitti. Patates tarlasından dönerken köyün mezarlık mevkisinde traktörden düştü. İddiaya göre traktör sürücüsü kadına bir yarasının olup olmadığını sordu. Olayın sıcağıyla şoka giren kadın ne olduğunu anlayamazken sürücüye ciddi bir sorunun olmadığını söyledi. Bunun üzerine kadın düştüğü yerde bırakıldı. Traktörün ayrılmasının ardından aşırı kan kaybeden kadın olduğu yere yığıldı. Saat 17.30 sıralarında Kars’a doğru gelmekte olan bir araç şoförü yolda yatan kadın görünce durdu. Kadının öldüğünü sanıp hastaneyi aradı. Bir süre sonra kadının nefes aldığını görünce arabasına atarak kent merkezine doğru harekete geçti. Bu sırada yolda rastlayan ambulansa konulan kadın Kars Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 1.5 gün hastanede yatan kadın ciddi bir sorunu olmadığı gerekçesiyle evine gönderildi.

 

Aradan 16 gün geçmesine rağmen yara aldığı belinden, kafasından, kolundan çektiği acılar bir türlü dinmedi. Olayın şokunu henüz üzerinden atamayan talihsiz kadın 16 gün sonra bile traktöre bindikten sonraki yaşadıklarını bir türlü hatırlayamıyor.

 

Evli olan bir oğlu Kars’ta yanında bulunurken, bir oğlu da olayın ardından annesiyle ilgilenmek için Kars’a geldi. İlk hafta annelerini taksiyle hastaneye götürüp getirmek zorunda kalan oğullar, daha sonra tedaviyi evlerinde sürdürmeye çalıştılar. Evdeki hijyen sorunu ve kadının pansumanın sağlıklı yapılamaması acılarını daha da artırdı. Bugüne kadar da hiç kimse ziyaretine gidip sağlık durumunu sormadı.

 

Sıkıntılar devam ederken Süsenber Karakoç’u iyi tanıyan CHP Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar, sık sık kadının sağlık durumunu takip etti. Durumunda bir iyileşme olmayan kadını bugün de CHP Yönetim Kurulu üyesi Nazan Gül Demirci ile birlikte Fevzi Çakmak Mahallesi Badem Kümelerindeki evinde ziyaret eden CHP Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar, yaşananlara adeta isyan etti.

 

CHP Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar, kadının neden hastaneye yatırılmadığının ve olayı net olarak hatırlayamayan kadının başından geçenlerin araştırılması için İl İnsan Hakları Kurulu’na müracaat edeceklerini söyledi. Kadının yaşadığı evin pansumanı ve tedavisi için elverişli olmadığını belirten Kaçar, kadına yardım edilmesini ve bir an önce sağlığına kavuşturulmasını ayrıca olayın aydınlatılmasını istedi.

 

“Bir çok kurumda ve evlerde merdiven silerek geçimini sağlayan fedakar, çilekeş ve talihsiz kadınına bugünden sonra ne gibi bir yardım yapılacak?” sorusu yanıt bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.