1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Kurban bereketiniz yıl boyu sürsün”
“Kurban bereketiniz yıl boyu sürsün”

“Kurban bereketiniz yıl boyu sürsün”

Kızılay Kars Şube Başkanı Necati Dallı, “Kurban bereketiniz yılboyu sürsün” sloganıyla vekâleten kurban kesim kampanyası başlattıklarını açıkladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Başkan Dallı, Kızılay Genel Merkezinin vekâleten kesilen kurban bağış bedelini bu yıl yurtiçi için 735 lira, yurtdışı bağışı için 500 lira olarak belirlemiş olduğunu söyledi.

Karslı hayırseverlerden kurban ibadetlerini Kızılay aracılığıyla yapmaları çağrısında bulunan Dallı, kurbanların ister yurt içinde ister yurt dışında olsun tamamen İslami usullere uygun olarak din görevlileri ve veteriner kontrolünde kesileceğine dikkat çekti.

Yurt içinde kesilen kurbanların daha sonra 800’er gramlık kıyma ve kavurma olarak ülke genelindeki şubeler marifetiyle yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını da belirten Dallı, vekâleten kurban kesim tutarlarını Kızılay Kars Şubesi olarak makbuz ve tutanak karşılığında kabul ettiklerini söyledi. Kurban bağışlarının ayrıca 4 taksit imkânı ile de yapılabileceğini açıklayan Necati Dallı, bunun yanı sıra PTT, posta çeki, banka şubeleri ile 168 çağrı merkezi ile de ödeme imkanı bulunduğunu bildirdi.

Kampanya ile ilgili olarak açıklamada bulunan Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı: "Vekaletinizle amacına ve kuralına uygun olarak kesilen kurbanınız kavurma olarak konservelere dolsun, bütün yıl ihtiyaç sahiplerine ulaşsın.

Kuralına uygun

Kurbanlıklarınız İslami şartlara uygun kesiliyor. Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor. Tüm kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor. İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor.

Amacına uygun

Kurban etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleniyor. Tüm yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofralarında yer alıyor. Kızılay’ın yardım kampanyası ile vekaleti alınan kurbanlarınız kuralına uygun olarak kesiliyor. Amacına uygun olarak konserveleniyor. Yardımseverlerden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle bayramın bereketi yıl boyu sürüyor.

Yardımseverler bereketi paylaşıyor

Kızılay’a yurtdışına gönderilmek üzere de kurban vekaleti verilebilir, sınırlar ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilirsiniz. Yardımlarınız sayesinde Balkanlar’dan Güney Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya ve Orta Asya’ya milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasında bayram bereketini yaşatabilirsiniz."dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.