1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Küçük Sanayi Öldü
Küçük Sanayi Öldü

Küçük Sanayi Öldü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday'ı ziyaret etti.

A+A-

Küçük sanayilerin miadını tamamladığını ifade eden Ekrem Erdem, küçük sanayi öldü, organize sanayi canlandı. Esnaf bunu görmeli ve kendini ayarlamalıdır, dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kıyas Alp ve Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday’ı makamlarında ziyaret etti.

 

Ziyaretlerde oda başkanları ilin önde gelen sorunlarını ileterek bu bölgenin kalkınması için özel teşvikler uygulanmasını istediler.

 

17 odası, 6 bin 300 üyesi bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday, Arpaçay ve Susuz ilçelerinde odalarının bulunmadığını, çeşitli nedenlerle fes edilen bu odaların faaliyete geçmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

 

Sanayi bölgesinin kanalizasyon, yol, su gibi önemli sorunlarının bulunduğunu da ifade eden Burulday, sıkı bir çalışma içinde olduklarını ve bu sorunların da giderilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

 

KÜÇÜK SANAYİLER MİADINI TAMAMLADI

 

Küçük Sanayilerin miadını tamamladığını, bunların yerini Organize Sanayi bölgelerinin aldığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Esnaf bunu görmeli ve kendini buna göre ayarlamalıdır.” dedi.

 

Erdem, artık her mesleğin kendini yenilemesi gerektiğini de vurgulayarak bunu da “artık televizyon tamircileri neredeyse kalmadı. Çünkü insanlar tamir fiyatına yeni televizyon alıyor” örneğiyle dile getirdi.

 

“Artık bakın oto sanayi sistemleri bile miadını tamamlıyor. Fabrika gibi servisler kuruluyor.” diyen Erdem, “Büyük esnaflık küçükken başlar. Bakın Türkiye’de birçok büyük esnaf bu tecrübesini küçük işletmeleri varken almış ve kendini yenileyerek büyümüştür. Küçük işletmeler sanayinin ana okullarıdır.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.