1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koronavirüs inşaat sezonunu da etkiledi
Koronavirüs inşaat sezonunu da etkiledi

Koronavirüs inşaat sezonunu da etkiledi

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hemen hemen her sektör gibi inşaat sezonunu da etkiledi.

A+A-

Kentte inşaat sezonun başlaması nedeniyle işlerinde beklenilen artışın olmadığını ifade eden bir inşaat firması işletmecisi İzzet Alp, evinde tadilatı olan bir müşterinin bu pandemi sürecinden dolayı usta çağırıp evlerinde götürmekten korktuğunu söyledi.

Müteahhitlerin kentte devam eden işleri bitirmek için çalışmaların olduğunu yeni bina yapmak için kararsız olduklarını dile getiren Alp, “Piyasanın kötü olması nedeniyle inşaatların çoğu durmuş durumda. Sadece geçen yıldan devam eden inşaatlar ve taahhüdü olan müteahhitler çalışmaya başladı. Evde tadilat yaptırmak isteyen vatandaşlar usta çağırmaktan korkar durumda. Bizim satışlarımızda ister istemez düştü.” dedi.

Satılan ürünlerin ham maddesinin yurt dışından geldiğini ve gümrüklerin kapalı olması nedeniyle fabrikalarda yeni ürünlerin geçen yıla oranla pahalı olmasını da kaydeden Alp, “Elimizdeki ürünleri eski fiyatla satıyoruz. Yeni ürünlerin fiyatı pahalı işler ciddi anlamda düşüş var ve biz pahalı ürünü getirdiğimizde bunu satamayacağız, satsak bile pahalıya satacağız. İnşallah yakın zamanda piyasaların eski duruma gelmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.