1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Korkmaz, KAI’lılara burs çağrısı yaptı
Korkmaz, KAI’lılara burs çağrısı yaptı

Korkmaz, KAI’lılara burs çağrısı yaptı

Korkmaz, KAI Kalkınma Vakfı’nın kurulduğu günden bu zamana kadar, her türden siyaset ve ideolojinin üstünde faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekti.

A+A-

Vakfın kuruluş senedi girişinde; ‘Bu vakıf, tüm hemşerilerimizin vicdanında vücut bulmuştur ve onlara emanet edilmiştir’ yazılı olduğunu hatırlatan Esfender Korkmaz, tüm hemşerilerimizin özellikle üniversite öğrencilerimiz için Vakfın burs programına katılmalarını beklediklerini açıkladı.

1992 yılı öncesinde Kars, Ardahan ve Iğdır’ın 3 parçaya bölünmeden önce, arkadaşlarıyla birlikte Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı’nı kurduklarını belirten Esfender Korkmaz, Vakfın bugüne kadar bölgenin kalkınması için çok sayında araştırma yaptığını da hatırlattı.

Vakfın Kafkas Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Selim ve Çıldır da kız öğrenci yurtları yaptırdığını da hatırlatan Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı Kurucu Başkanı, CHP İstanbul Eski Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Vakfın her yıl Kars, Ardahan ve Iğdırlı 1000 öğrenciye burs verdiğini de belirterek, vakıf üyelerinin doğdukları yerlerde okul ve öğretmenevleri de yaptırdıklarını da anımsattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.