1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, İliklerimize Kadar Kardeşiz Sloganı ile Kök Hücre Bağış Kampanyası
Kars’ta,  İliklerimize Kadar Kardeşiz Sloganı ile Kök Hücre Bağış Kampanyası

Kars’ta, İliklerimize Kadar Kardeşiz Sloganı ile Kök Hücre Bağış Kampanyası

Kampanya kapsamında Kafkas Üniversitesinde eğitim ve öğretim gören bazı öğrenci yurtlarında konferanslar düzenlenerek, kök hücre naklinin insan hayatı için önemi anlatıldı.

A+A-

Kars İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, 4 – 5 Kasın tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ı Erzurum Bölge Müdürlüğünün destekleriyle, İpekyolu Yurt Müdürlüğü, Kars Yurt Müdürlüğü, Serhat Yurt Müdürlüğü, Şeref Taşlıova Yurt Müdürlüğü, Hasan Harakani Yurt Müdürlüğü, Nuri Paşa Yurt Müdürlüğü ve Murat Çobanoğlu Müdürlüğü’ünde kök hücre bağış konferansları düzenledi.

Düzenlenen konferanslarda Sağlık Bakanlığınca son yıllarda yürütülen politikalar ile Türkiye’de sağlıkta erişim probleminin ortadan kalktığı belirtilerek, bugün ülkemizde çok sayıda kapsamlı 13 kök hücre nakil merkezinde her türlü onkolojik tedavinin ileri düzeyde yapılabildiği anlatıldı. Ülkemizde çok kapsamlı kemik iliği ve kök hücre nakillerinin yapılabildiğini de belirtilerek, kök hücre nakli ile onkoloji hastalarının da hem yaşam kalitesinin artığı hem de yaşam süresinin uzadığı anlatıldı. Ayrıca çok sayıda vatandaşın ve üniversite öğrencisinin kök hücre bağışında bulunabilmesinin bir insanlık görevi olduğuna dikkat çekildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.