1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Konut satışlarında düşüş!
Konut satışlarında düşüş!

Konut satışlarında düşüş!

Dört dönemlik oranlara göre bakın en çok artış nerede...

A+A-

İstatistik Kurumu verilerine göre 2010 yılı ikinci döneminde, konut satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 53,65 oranında düşüş yaşandı.

 

Resmi verilere göre bu yılın ikinci döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında artış gösteren bir bölge bulunmuyor. Yüksek düşüş gösteren bölgeler ise sırasıyla; yüzde 71,46 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan yüzde 69,63 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt, yüzde 64,62 ile Mardin, Batman, Şırnak, Siirt ve yüzde 62,25 ile İstanbul şeklinde.

 

4 dönemlik ortalamalara göre değişimlere bakıldığında ise konut satış sayılarında sadece yüzde 1,91 oranı ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari bölgesinde artış yaşandı.

 

90 BİN 270 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ

 

2010 yılı ikinci döneminde, 90 bin 270 konut satış sonucu el değiştirdi. El değiştirmede Türkiye genelinde bir önceki döneme göre yüzde 5,14 oranında artış gerçekleşti.

 

2010 yılı ikinci döneminde (nisan-mayıs-haziran) konut satışlarında bir önceki döneme göre en yüksek artış yüzde 39,61 oranı ile Tekirdağ, Edirne, Kırklareli bölgesinde oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.