1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Konut Satışları Azaldı
Konut Satışları Azaldı

Konut Satışları Azaldı

İstatistik Kurumu, konut satışlarında, bu yılın ilk döneminde geçen yılın aydı dönemine göre yüzde 21,13'lük düşüş yaşandığını açıkladı.

A+A-

Yine aynı dönemde, satış sonucu el değiştiren konut sayısı, bir önceki döneme göre yüzde 26,13 oranında düşüşle 85 bin 857 olarak gerçekleşti.

 

Resmi verilere göre 2010 yılı ilk üç ayında konut satışlarında bir önceki döneme göre artış gösteren bölge bulunmuyor. Aynı dönemde konut satışlarında bölge düzeyinde bir önceki döneme göre en fazla azalış gösteren bölgeler ise sırasıyla; yüzde 61 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt; yüzde 49,50 ile Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır; yüzde 43,05 ile Mardin, Batman, Şırnak, Siirt ve yüzde 40,06 ile Zonguldak, Karabük, Bartın oldu.

 

Bu yılın birinci döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında ise sadece 3 bölgede artış görüldü. Diğer 23 bölgede ise düşüş yaşandı. Artış gösteren bölgeler yüzde 34,78 oranıyla Van, Muş, Bitlis, Hakkari; yüzde 5,27 oranıyla Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve yüzde 4,05 oranıyla Bursa, Eskişehir, Bilecik şeklinde sıralandı. Yüksek düşüş gösteren bölgeler de sırasıyla; yüzde 46,92 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt; yüzde 32,20 ile Tekirdağ, Edirne, Kırklareli; yüzde 27,76 ile İzmir ve yüzde 27,20 ile İstanbul oldu.

 

Dört dönemlik ortalamalara göre değişimlere bakıldığında ise konut satış sayılarında bütün bölgelerde artış meydana geldi. Artış oranlarına bakıldığında yüksek artış gösteren bölgeler; Gaziantep, Adıyaman, Kilis yüzde 44,49; Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan yüzde 43,91; Mardin, Batman, Şırnak, Siirt yüzde 43,18 ve Kastamonu, Çankırı, Sinop yüzde 39,38 oranlarıyla sıralandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.