1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Konuşmamız Güzelleşiyor
Konuşmamız Güzelleşiyor

Konuşmamız Güzelleşiyor

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 31 Mayıs-2 Haziran 2011 tarihlerinde Güzel ve Doğru Konuşma (Diksiyon) semineri düzenlendi.

A+A-

Eğitim Fakültesi Dekanlığının desteği ve öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZMEN’in organizasyonu ile Eğitim Fakültesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimlere, öğretmen adayı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Seminer Türk Dil Kurumu uzmanlarından Uzm. Neclâ YALÇINER tarafından verildi. Doğru ve Güzel konuşmanın önemi, konuşurken yapılan önemli kusurlar ve kusurların düzeltilmesi konusundaki tekniklerin verildiği seminerde öğrencilerin kendi hatalarını görerek düzeltme yoluna gitme çabaları da ayrıca dikkate değerdi.

Seminer süresince öğrencilerin kendi yanlışlıklarıyla da zaman zaman eğlendikleri gözlendi. “Kişilerin kendi duygu ve düşüncelerini doğru ifade edebilmeleri için olabildiğince, herkesin anlayabileceği, ortak, ölçümlü dilde buluşmaları gerektiğinin öneminden bahseden Uzm. Neclâ YALÇINER, eğitimli bireylerin dili doğru ve güzel kullanma konusunda görev ve sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti. 

Seminer bitiminde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sinan BİLGİLİ Uzman Neclâ YALÇINER’e  “teşekkür belgesi” vererek, bu seminere katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Seminer sonunda seminere katılan öğrencilerden, seminerin çok faydalı olduğu, konuşma kusurları ile ilgili olarak kendilerinde farkındalık yarattığı; bundan sonraki süreçte en azından seminerde öğrendikleri bilgileri hayatlarına aktaracakları yönünde geribildirimler alındı. 

02.20110605180447.jpg

Ayrıca seminere katılan öğrenciler bu tür seminerlerin daha sık yapılması konusundaki dileklerini bildirdiler. Öğretmen adayı öğrenciler ve  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Al. Sinan BİLGİLİ bu seminerde büyük emeği ve katkısı bulunan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZMEN’e teşekkürlerini ifade ettiler.

03.20110605180540.jpg

Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZMEN bu tür seminerlerin öğrencilere katkılarının çok önemli olduğunu ifade ederek bundan sonrada bireysel gelişime hizmet eden bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.