1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kınama
Kınama

Kınama

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu, Merkez Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Demir ve öğretmenlerine yapılan saldırıyı kınadı.

A+A-

Kınamada şu ifadeler yer aldı: 1 Haziran 2011 günü Merkez Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrenci velileri tarafından okul müdürü ve öğretmenlerine saldırıda bulunulmuştur.

Halk arasında şöyle bir olay anlatılır; adamın birisi bir köyden geçerken üzerine köpekler saldırmış, adam kendini korumak amacıyla bulunduğu yerdeki taşlara el atmış fakat hiçbir taşı yerinden çıkaramamış. Köylüler gelip kurtarıncaya kadar köpekler yolcuyu epey hırpalamış. Olaydan ötürü köylüler yolcudan özür dilemişler. Yolcu köylülere dönüp şöyle demiş; ‘’ bu nasıl köydür taşları bağlamış, köpekleri açık bırakmışlar diye sitem etmiş.’’

Maalesef günümüzde eğitim çalışanları saldırılara karşı yalnız ve çaresiz bırakılmaktadırlar.

Ziya Gökalp ilköğretim okulu yönetici ve öğretmenlerine yapılan saldırı Türk Eğitim Sen ve tüm eğitim camiasını üzmüştür. Bundan önce Eğitim öğretim yılı başında Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılı ve şifahen yaptığımız duyuruların sonuçsuz kaldığı görülmüştür. Baskınların önünün alınması hususunda gerekli duyarlılık gösterilmemiştir.

1 Haziran 2011 günü hiçbir haklı sebep olmadan okulda idareci ve öğretmenlere saldırıda bulunulmuş ve hakaretlere maruz bırakılmışlardır. Olayın üzücü yanı sayın valimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü bu olaylara gerekli duyarlılığı göstermemeleridir. Sayın valimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim çalışanını yaralanma veya ölümlü baskınlarda mı sahip çıkıp duyarlılık gösterecektir?

Öğretmen bir çocuğu azarladığında olaya savcılık ve müfettişler hemen müdahil olup soruşturma başlatırken okula ve eğitim çalışanlarına yapılan saldırılarda tüm ilgili kurumlar sessiz kalmaktadır. Bu durum Türk Eğitim-Sen camiasını ve eğitim çalışanlarımızı üzmektedir.    Türk Eğitim-Sen olarak her zaman eğitim çalışanlarımızın yanında olacağız. Aynı duyarlılığı başta sayın valimiz olmak üzere Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden de bekliyoruz. İnanıyoruz ki bu duyarlılık bundan sonra olması muhtemel olayların da önüne geçecektir.

Unutulmamalıdır ki bu tür saldırılar Eğitim çalışanlarımızın motivasyonunu bozmaktadır. Bunun da zararını bizim öğrencilerimiz görecektir. Bu yüzden velilerimizin de Haklı olsalar bile okula Eğitim çalışanlarına saldırmak yerine olayı anlayıp eğer bir haksızlık varsa haklarını hukuki yollardan aramalıdırlar.

Uygarlığın da insanlığın da gereği budur."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.