1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Konferans ve Konser
Konferans ve Konser

Konferans ve Konser

Kars Ülkü Ocakları tarafından, “Lider Ülke Türkiye Ülküsü ve Ülkücü Gençlik” konulu konferans verildi. Programda ayrıca, Ozan Erhan Çerkezoğlu sahne aldı.

A+A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Ersançmış, mevcut iktidarın ekonomik, sosyal, kültürel ve ülke bütünlüğü konularında izlemiş olduğu politikaları sert bir dille eleştirdi.

 

Ersançmış, “Ne yazık ki, ülkemiz çok sancılı ve sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Türkiye’de iç ve dış borçların toplamı 500 milyar doları geçmiş, milyonları aşan işsiz sayısı insanlarımızı isyan noktasına getirmiştir, Özellikle AKP iktidarı döneminde devlet kurum ve kuruluşlarında soygun, vurgun ve talan inanılmaz boyutlara ulaşmış ve yine AKP iktidarında terörün bitirilmesi şöyle bir yana dursun bölücü terör iyice güçlendirilmiş el altından desteklenmiş ve bölücü terör muhatap alınmıştır. Hal böyleyken can almaya devam eden kanlı terör örgütünün en büyük destekçisi, dünün postal yalayıcısı, Amerikan uşağı, Peşmerge başı Barzani, Başbakan ve AKP hükümeti tarafından muhatap alınmıştır. Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri bakanlığı konutlarında ağırlanmış ve Barzani’nin ayağına kırmızı halılar serilmiştir. 7 bin yıllık devlet geleneği olan büyük Türk Milleti’nin şerefi, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından ayaklar altına verilmiştir.” dedi.

 

Ersançmış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkücülüğümüz, Türk milletini en kısa yoldan, en kısa zamanda modern uygarlığın en üst seviyesine çıkarmak, mutlu, müreffeh bir hale getirmek, tam bağımsız ve kendi haklarına sahip olabilen bir hayata kavuşturmaktır. Türk Devletini dünyanın her yerinde sözünü geçirebilen uluslararası arenada diğer devletlerle eşit haklara sahip, etkin ve güçlü bir devlet haline getirmektir. Büyük dava adamı merhum Dündar Taşer beyin “Biz kaybedilmiş medeniyetin çocuklarıyız. O kaybedilmiş medeniyeti yeniden kuracak olan Ülkücülerdir” dediği gibi biz ülkücüler de o kaybedilmiş medeniyeti yani Türk-İslam medeniyetini yeniden kurmak için yola çıkmış bulunuyoruz. İşte Milliyetçi Hareketin Genel Başkanı, Bilge Lider, Türkmen Beyi Dr. Devlet Bahçeli beyin işaret ettiği “Lider Ülke Türkiye Ülküsü” bu kaybedilmiş medeniyetin yeniden kurulmasıdır. 2023 de Lider Ülke Türkiye Ülküsü, bölünme kabul etmez kutsal bir bütün halinde büyük ve güçlü Türkiye’nin yeniden inşa edilmesidir. 2023 ün lider Türkiye’siyle Kafkasya’da, Balkanlarda ve Orta Asya’daki bütün Türkler huzura ve barışa kavuşacak, Irak’ı işgal edenlere İran’a girmeye çalışanlara ve yine Filistin’i işgal edenlere “dur” denilecektir. 2023’ün lider Türkiye’sinde mazlum milletlere yapılan zulümler son bulacak ve başta Amerika-İsrail olmak üzere Siyonist devletler akıttıkları Müslüman kanında boğulacaklardır.”

 

Ülkücü kavramını 3 ayrı sınıfta değerlendirdiklerini de belirten Ersançmış, “1.Ülkücüler, 2.Ülkücü geçinenler, 3.Ülkücülükten geçinenler. Birinci kategorideki ülkücüler 2023 lider ülke Türkiye ülküsüne inananlar ve bu yolda çalışanlar mücadele edenlerdir. 2. ve 3. kategorideki ülkücü geçinenler ve ülkücülükten geçinenler ise davaya inanmayanlar, içimize sızmaya çalışan kurt maskesi takmış çakallardır. Bu tür insanlara hep birlikte dikkat edeceğiz ve teşkilatlarımıza sokmayacağız. Değerli ülküdaşlarım başbuğumuzun yıllar öncesinden yaptığı bir çağrı ve uyarıyı da burada sizlere tekrar etmekte fayda görüyorum; sizlere kolay bir başarı vaat etmiyorum. Kısa zamanda bir iktidar umanlar bizimle yola çıkmasınlar yolumuz uzun ve çetindir. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacaktır. Bu çetin yola dayanabilecekler bizimle gelsinler. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar kafilemize katılsınlar. Cesur ve kuvvetli olanlar davaya gerçekten inananlar bugün burada bu salonda olanlar ve buraya gelemeseler de gönlü bizimle olanlardır.” diye konuştu.

 

Gece, konuşmanın ardından slayt gösterisiyle devam etti. Ardından da “Lider Ülke Türkiye Ülküsü ve Ülkücü Gençlik” konulu konferansa geçildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın, AKP iktidarının teslimiyetçi ve yandaş bazı medya gruplarıyla işbirliği içerisinde halkı aldatma ve kandırma politikası izlediğini söyledi. Konferansın ardından Prof Dr. Kamil Aydın’a Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Ersançmış tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

 

Gece; Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Ozan Erhan Çerkezoğlu’nun türküleri ve hicivli şiirleriyle devam etti. Gençlerin ve il dışından gelen misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği gece geç saatlere kadar devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.