1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Çocukların Tatil Keyfi
Karslı Çocukların Tatil Keyfi

Karslı Çocukların Tatil Keyfi

Afrika sıcaklarının yaşandığı Kars'ta köy çocukları dere kenarında hem serinliyor hem de yaz tatili keyfi yaşıyorlar.

A+A-

Güneş kremi bulamayan köylü çocuklar vücutlarına yoğurt sürerek kendilerini korumaya çalışıyorlar.

 

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde köylü çocukların tatil keyfi ilginç görüntüler oluşturuyor. Güneş kremi bulamayan çocuklar evlerinden getirdikleri yoğurdu vücutlarına sürerek bronzlaşıyorlar.

 

Her gün öğlen saatlerinde köy meydanında toplanan çocuklar ellerine aldıkları şemsiye ve bir tas içerisinde ki yoğurtla güle oynaya köyün yanı başındaki derenin yolunu tutuyorlar. Dereye atlarken akrobatik hareketler yapan çocuklar, vücutlarının güneş enerjisinden yanmaması için yanlarında götürdükleri yoğurdu birbirlerinin vücutlarına sürüyorlar. Çocuklar hem derenin serin suyunda yüzmenin hem de yayla havasında serinlemenin tadını çıkarıyorlar.

 

Deniz kenarındaki sahillerden yoksun olan çocuklar kumsal olarak da dere kenarındaki çimenlik alanları kullanıyorlar. Çocuklardan Serdar Keskin, "Bizler yazın tadını çıkartıyoruz. Zengin çocukları plajlarda yazın tadını çıkartıyorlar. Ama bizler de plaj olmadığı için köyümüzün yanından akan çay suyunda yazın tadını çıkartıyoruz. Yoğurdu da burada güneş kremi bulamadığımız için kullanıyoruz. Ama güneş vücudumuzu yakıyor. Güneş yakıyor hem de çok yoğurdu sürdüğümüz için vücudumuzu koruyor" dedi.

 

Havaların sıcak olduğundan yakınan Yasin Güneş ise, "Burada havalar çok sıcak. Afrika sıcakları geldiği için bizler de gelip burada serinleniyoruz. Çok güzel serinleniyoruz çok da zevk alıyoruz. Havalar çok sıcak olduğu için gelip buralarda serinliyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.